Віруючі УПЦ моляться за мир та єдність Церкви біля резиденції екзархів Константинополя

«Ми за канонічну Церкву!» — з таким гаслом 8 жовтня 2018 року віруючі Української Православної Церкви підносили молитви за мир та єдність Православ’я біля резиденції екзархів Константинопольського Патріархату в Києві, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «Перший Козацький». 

Зокрема православні віруючі молилися за мир та збереження єдності Церкви, тримаючи в руках, окрім вище зазначеного гасла, також плакат «Україна — це МИ!».

Це вже не перше молитовне стояння вірян із різних єпархій УПЦ біля резиденції екзархів Константинопольського Патріархату в Києві. Православні від початку жовтня виступають проти втручання держави, окремих політиків у справи Церкви і закликають єпископів з Фанару не порушувати церковні канони.

Віруючі вважають, що «екзархи приїхали, щоб розколоти Українську Церкву і віру». І нагадують, що розкол — це гріх.

Також віряни нагадали, що: «В Україні вже є Православна Церква і це УПЦ!», «Блаженніший Онуфрій – єдиний Предстоятель канонічної Церкви в Україні».

На думку віруючих, які молилися біля резиденції екзархів, «Томос – це політичний захід напередодні виборів». «Ми — православні! І ми не просили Томос!», — стверджували віряни. За їх переконанням, ніякі «Томоси» віруючим не потрібні, УПЦ є законною Церквою в Україні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1480

Залишити відповідь