Заяви Андрія Парубія змусили Грузинську Патріархію оприлюднити відповідне роз’яснення

Інформація про те, що Грузинська Православна Церква підтримує надання автокефалії Українській церкві, не відповідає дійсності. Про це говориться в офіційній заяві Грузинської Патріархії, опублікованій 8 жовтня 2018 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Додаткове роз’яснення про результати зустрічі було надано після заяв спікера Верховної Ради Андрія Парубія, у яких політик спотворив слова Предстоятеля Грузинської Церкви, повідомивши про підтримання ним надання автокефалії українській церкві.

В офіційному повідомлені зазначається, що у ряді ЗМІ поширюється необ’єктивна інформація щодо українського церковного питання.

«Аналогічний інцидент стався і після візиту спікера Верховної Ради України — українські телеканали повідомили, що Грузинська Церква підтримує автокефалію українській церкві, що не відповідає дійсності», — йдеться у заяві.

У відповідь на слова Парубія про те, що українці прагнуть до єдиної української церкви, Святіший і Блаженніший Католікос-Патріарх всієї Грузії Ілія ІІ відповів, що «якби це було зроблено, то було б приємною подією, але на цьому етапі цього не видно», пояснюють в Грузинській Патріархії.

«Тому треба бути обережним, щоб не протистояти населенню і не розвивати ще більш складних процесів», — підкреслив Архіпастир у ході розмови зі спікером Парламенту.

«Що стосується позиції Грузинської Церкви з питання автокефалії української церкви, вона залишається незмінною – поки не зафіксують своїх остаточних офіційних позицій на підставі канонічних церковних норм Константинополь і Московський патріархат, Грузинський патріархат утримується від коментарів», — роз’яснили в черговий раз свою позицію в Грузинській Православній Церкві.

Нагадаємо, Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ раніше повідомляв, що Міністерство закордонних справ України спотворює слова своїх співрозмовників для створення міфів. Ватикан опублікував уточнення щодо повідомлення Міністерства про зустріч міністра МЗС з Секретарем з міждержавних відносин Святого Престолу. А повідомлення про зустріч Посла України в Республіці Кіпр Бориса Гуменюка з Архієпископом Кіпру Хризостомом ІІ кардинально відрізнялися за змістом на офіційних сайтах Кіпрської Церкви та Міністерства.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2702

Залишити відповідь