Ніжинська єпархія продовжує допомагати потерпілим від аварії в Ічні (+відео, оновлено)

З благословення архієпископа Ніжинського і Прилуцького Климента клірики Ніжинської єпархії продовжують надавати допомогу постраждалим від техногенної аварії на військовому арсеналі біля м. Ічні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

«В основному потрібні теплі речі — ночі холодні, — розповів для ЗМІ ключар Миколаївського собору протоієрей Володимир Хаваліц, — …вовняні шкарпетки, ковдри, куртки. Перший час потрібні були елементарні йод і зеленка, тому що були удари і порізи у людей після вибухів. Похилих людей дуже багато і вони багато хворіють — збираємо ліки від застуди».

Клірики Миколаївського собору м. Ніжина передали теплі речі та продукти харчування, зібрані віруючими, до пунктів евакуації в м. Ніжині, а також в смт. Парафіївка Ічнянського району, де перебуває найбільша кількість постраждалих.

“Теплі речі, продукти, ковдри. З Ніжина. Це парафіяни наших храмів зібрали для людей, які цього потребують, люди дуже багато несуть зараз”, – розповів секретар Ніжинської єпархії протоієрей Валерій Дашко журналістам каналу 112.

Братія Ніжинського Благовіщенського чоловічого монастиря протягом дня годували вимушених переселенців гарячими стравами в монастирській трапезній.

Чергову партію зібраних речей та продуктів сьогодні вранці було передано до Воскресенського храму м. Ічня та до навколишніх сіл, звідки вони будуть роздані всім нужденним.

Допомога в натуральному вигляді приймається в Миколаївському соборі Ніжина, за адресою вул. Гоголя, 1 з 7.00 до 21.00. Ключар собору прот. Володимир Хаваліц, 0674603655.

Збір коштів оголосив Синодальний відділ із соціально-гуманітарних питань УПЦ. Реквізити за посиланням.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 495

Залишити відповідь