Чиновники знову безкоштовно звезуть людей на акції за автокефалію

Києво-Святошинська районна адміністрація, за дорученням Київської облдержадміністрації, розіслала 12 жовтня 2018 року всім керівникам місцевого самоврядування розпорядження — сприяти в організації та забезпечити наявність учасників у «молебні за Україну» на Софійській площі в Києві, що має відбутися 14 жовтня 2018 року, в день свята Покрову Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на strana.ua.

«Просимо забезпечити прибуття делегації для участі у заході (у максимально можливій кількості) від кожного населеного пункту», — зокрема мовиться в документі.

Також державна адміністрація просить місцеву владу забезпечити делегації, які мають взяти участь у молебні на Софійській площі, транспортними засобами, питною водою тощо.

Раніше Президент України закликав громадян взяти участь у «подячній молитві за автокефалію нашої церкви на Софійському майдані 14 жовтня», про що він написав на своїй сторінці у Facebook.

Інформація про те, що чиновники за державний кошт організовують підвіз людей 14 жовтня для масовки в акціях «за автокефалію», активно надходить і з регіонів. Зокрема, це має місце в Запорізькій області, де розміщена агітація про безкоштовне (чи за кошт держави?) перевезення громадян на київські акції. Так, у м. Бердянськ в оргкомітеті перевезення в телефонній розмові Інформаційно-просвітницькому відділу УПЦ повідомили, що поїздка до Києва та у зворотному напрямку є безкоштовною і організована – цитата: «Партією нашого Президента — БПП».

За інформацією, яка з’явилася в ЗМІ, в Мелітополі «волонтерів» для такої поїздки вербують за винагороду в 300 грн.

Нагадаємо, що Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ неодноразово писав про масштабне застосування адмінресурсу для підвезення людей на заходи 28 липня цього року за участю розкольників із «Київського патріархату».  

Зокрема напередодні святкування 1030-літнього ювілею Хрещення Київської Русі чиновники усіма можливими засобами перешкоджали участі вірянам УПЦ у Великій Хресній ході, натомість на ходу «УПЦ КП» влада звозила бюджетників. Однак попри перешкоди, що масштабно чинилися чиновниками, у святкуваннях ювілею Хрещення взяли участь віруючі з усіх єпархій Української Православної Церкви та паломники з-за кордону, а зокрема, за підрахунками, 250 тисяч чоловік молилися під час урочистого молебню та хресної ходи.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2011

2 коментарі

  1. Ну для чого, ось так захламляєте власний цікавий та корисний сайт, для чого самі ж розпалюєте ненависть між людьми. Ви ж прекрасно знаєте, що більшість православних є саме в УПЦ, а не в розколах, але за останній тиждень настільки багато виставлено на сайті перекрученої “підтянутої” інформації, яка породжує зневіру. І так і хочеться користуватись виключно словами апостоа Павла – Я Христов. Прошу, не робіть цього..

Залишити відповідь