Івано-Франківська єпархія зустріла нового архіпастиря

12 жовтня 2018 року на Івано-Франківську кафедру прибув єпископ Івано-Франківський і Коломийський Серафим. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Нового керуючого єпархії та архієпископа Львівського та Галицького Філарета зустрічали духовенство та парафіяни у кафедральному соборі Різдва Христового м. Івано-Франківська.

Був відслужений молебень на початок всякої доброї справи. Після чого владика Філарет зачитав витяг з протоколу засідань Священного Синоду та указ Блаженнішого Митрополита Онуфрія про призначення владики Серафима правлячим єпископом Івано-Франківським і Коломийським.

Преосвященніший Серафим провів збори духовенства, під час яких познайомився зі священиками та станом справ у житті парафій ввіреної йому єпархії.

Нагадаємо, керуючий Івано-Франківською єпархією єпископ Тихон (в миру Степан Васильович Чижевський) відійшов до Господа 14 липня 2018 року після тривалої хвороби. Спочилий владика віддав служінню Православній Церкві 45 років свого життя. Тимчасове керування Івано-Франківською єпархією було доручено архієпископу Львівському і Галицькому Філарету. Рішенням Священного Синоду від 25 вересня 2018 року (Журнал 33) преосвященним Івано-Франківським і Коломийським було призначено єпископа Шумського Серафима, звільнивши його з посад вікарія Тернопільської єпархії та ректора Почаївської духовної семінарії.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3144

Залишити відповідь