В Болгарській Церкві назвали рішення Константинополя таким, що не відповідає канонам Православ’я

Член Священного Синоду Болгарської Православної Церкви митрополит Ловчанський Гавриїл зазначив, що проблеми, які виникли, повинен вирішувати Всеправославний собор.

Рішення синоду Константинопольського Патріархату щодо українського питання не відповідає церковним канонам, проблеми, які виникли, повинен вирішувати Всеправославний собор. Про це 12 жовтня 2018 року заявив ієрарх Болгарської Православної Церкви, митрополит Ловчанський Гавриїл, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на ТАСС.

«Я не встиг глибоко ознайомитися з рішенням синоду Константинопольської Патріархії, але вже зараз видно, що це рішення не канонічне. Знімати покарання з розкольників може тільки та церква, яка його наклала, тобто Руська Православна Церква. А зараз може виникнути прецедент і всі розкольники світу без виправлення зможуть отримати прощення, а це ніяк не корисно. Церковне покарання накладається для того, щоб людина покаялася і виправився, а якщо для його скасування нічого цього не потрібно, то від покарання немає ніякої користі»,— зазначив митрополит Гавриїл.

«Вважаю, що необхідно зібрати Всеправославний собор, щоб вирішити проблеми, які виникли, а то справи підуть дуже погано і в Церкві відбудеться розкол. Спаси нас Господь від цього», — сказав владика.

Митрополит Гавриїл підкреслив, що «визнає в Україні тільки одну Церкву, ту, яку очолює Митрополит Онуфрій».

Раніше члени Священного Синоду БПЦ — митрополит Ловчанський Гавриїл, митрополит Варненський і Великопреславський Іоанн, а також митрополит Відинський Даниїл — виступили із заявою про дії Константинопольської Патріархії в Україні, які охарактеризували «як небезпечні» для єдності Православ’я.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2251

1 коментар

Залишити відповідь