Поліція затримала близько сотні провокаторів біля Києво-Печерської Лаври

14 жовтня 2018 року, в день свята Покрову Пресвятої Богородиці, на території та перед входом у Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру невідомі намагалися влаштувати провокації. Близько сотні осіб доставили до управління поліції м. Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу МВС.

«Я неодноразово наголошував, що ми зможемо захистити усі культові споруди і не допустимо будь-яких актів вандалізму, захоплень тощо», — зокрема зазначив заступник Голови Національної поліціі, Начальник Головного Управління Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко.

фото kp.ua

Як повідомили для РБК-Україна в поліції, група чоловіків спортивної зовнішності різного віку з ранку зосередилася на території монастиря.

«Віруючі поскаржилися, що ці хлопці створюють штовханину перед Успенським собором. Вони явно не молитися туди прийшли», – додав співрозмовник ЗМІ.

Спочатку правоохоронці обшукали людей, яких вважали підозрілими, а потім попросили їх пройти в автобуси. Частину провокаторів заблокували бійці полку поліції особливого призначення перед входом в Лавру. Всього, за повідомленням МВС, в районні відділення поліції було доставлено близько сотні осіб.

Нагадаємо, сьогодні, архіпастирі, священнослужителі, вірні у великій кількості прийшли, щоб підтримати Києво-Печерську обитель та стати на її захист у випадку можливих провокацій. Віряни Української Православної Церкви знаходились та молились на території монастиря увесь день. Ввечері Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив молебень із читанням акафісту Покрову Пресвятої Богородиці.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2920

1 коментар

  1. Це мабудь тi, що по командi “Ведучих” державноi та вуличноi влади щосили кричать “Слава Украiнi! i самi собi величаються – “Героям слава!”, в той час як вiруючi моляться i величають – “Слава, Тобi Боже!”. Помолимось, вiрнi Богу, щоб Господь Бог призвав таких та вiддав iм не по “геройським” словам i дiям, а по богоугодних справах iх.
    Господи, допоможи!

Залишити відповідь