Ієрарх Єрусалимської Церкви закликав Предстоятелів Помісних Церков до «великого діалогу»

Архієпископ Севастійський Феодосій закликав Помісні Православні Церкви терміново підключитися до пошуку виходу з кризи, яка склалася в результаті ситуації навколо церковного питання в Україні. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «РІА новини».

«Ми відчуваємо біль і сум від того, що сталося між двома сестринськими Церквами в Москві і Константинополі. Ми закликаємо якомога швидше розпочати позитивні ініціативи, великий діалог, щоб знайти вирішення цієї кризи, наслідки якої будуть катастрофічними для нашої Православної Церкви», — зокрема сказав ієрарх Єрусалимської Православної Церкви.

Архієпископ Феодосій також звернувся до Предстоятелів Церков світу із закликом «позитивно втрутитися у спір». «Я бажаю, щоб Патріархи православного світу в Константинополі, Антіохії, інших Церквах швидко втрутилися і зупинили ескалацію цього спору, який став реальною загрозою єдності Церкви», — додав владика.

Єрусалимський єпископ упевнений, що українське церковне питаня можна вирішити, і зауважив: «Я не думаю, що хоч щось неможливо, якщо є щирий намір і прагнення знайти рішення».

Нагадаємо, що 15 жовтня цього року в Мінську Священний Синод Руської Православної Церкви, у якому брав участь Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, розглядав ситуацію, яку спровокували неоднозначні рішення Константинопольського Патріархату з надання автокефалії Україні та зняття анафеми з Філарета Денисенка і Макарія Малетича, та прийняв рішення про неможливе подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинополем.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2243

Залишити відповідь