Клірики Одеської єпархії зустрілися з представниками моніторингової місії ОБСЄ в Україні

Спостерігачів ОБСЄ цікавило питання захоплення храмів або іншої агресії з боку радикально налаштованих угруповань.

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела 17 жовтня 2018 року клірики Одеської єпархії зустрілися з представниками моніторингової місії ОБСЄ в Україні, щоб обговорити сучасний стан Української Православної Церкви на півдні Одеської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Ситуацію прокоментували благочинний храмів Болградського округу протоієрей Стефан Турлак і настоятель Свято-Покровського собору м. Ізмаїл протоієрей Євген Поліщук.

Представників ОБСЄ турбувало питання про випадки захоплення храмів або іншої агресії з боку радикально налаштованих угруповань. Священнослужителі розповіли, що регіон відрізняється миролюбністю, глибокою відданістю Українській Православній Церкві, а люди, що живуть тут, ніколи не допустять захоплень своїх рідних храмів. Було підкреслено, що на півдні України вже більше двохсот років мирно уживаються представники різних національностей.

Натомість представники єпархії зазначили, що протягом багатьох років відбуваються грабежі православних храмів Одещини, і, на жаль, жодна справа не була розкрита.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 427

Залишити відповідь