Митрополит Лука повідомив Експертну раду з питань свободи совісті про дискримінацію УПЦ

Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука звернувся до учасників виїзного засідання Експертної ради з питань свободи совісті та діяльності релігійних організацій та Експертної ради з питань етнополітики та міжнаціональних відносин при Міністерстві культури України, яке відбулося 30 жовтня 2018 року в Запорізькій облдержадміністрації. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу єпархії.

Зокрема офіційне звернення митрополита Луки під час засідання зачитав секретар Запорізької єпархії архімандрит Леонід (Шеремет).

«Ввірена багатотисячна паства віруючих Запорізької єпархії Української Православної Церкви глибоко обурена цими політичними процесами, які мають риси дискримінації за релігійною ознакою», — підкреслив у зверненні владика і додав: «А саме: …дуже потужно і послідовно розпалюється ненависть і зневага до Української Православної Церкви через позиціонування Її як внутрішнього ворога, не дивлячись на те, скільки Нею робиться задля народу України. Українські ЗМІ, використовуючи політику подвійних стандартів, закладають ідеологічне підґрунтя під захоплення храмів УПЦ і забезпечують інформаційну підтримку дискримінаційній політиці держави по відношенню до УПЦ. Проявилася сепарація суспільства на «правильних» і «неправильних». «Правильні» українці – це ті, хто ненавидить УПЦ. Законодавче свавілля полягає в продавлюванні антицерковних, відверто антиконституційних і антинародних законопроектів №№ 4128 і 5309».

Також митрополит Лука зазначив, що віряни УПЦ, як громадяни України і як члени Церкви, незважаючи на все вищезазначене, «рішуче налаштовані відстоювати свої громадянські права та релігійні переконання в рамках закону».

Владика висловив надію на те, що учасники засідання докладуть максимум зусиль «задля уникнення зловживань та аналітичних упередженостей, які в подальшому можуть призвести не тільки до погіршення державно-конфесійних відносин, а і до соціального вибуху, як в нашому краї, так і в Українській державі в цілому».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 999

Залишити відповідь