Понад 100 тисяч вірян зібралися в Голосіївському монастирі в день 30-річчя від дня смерті монахині Аліпії

У столичний Свято-Покровський Голосіївський чоловічий монастир 30 жовтня 2018 року, в день 30-ї річниці від дня смерті монахині Аліпії (Авдєєвої),  прийшли помолитися та вшанувати подвижницю понад 100 тисяч православних. Святкове богослужіння очолив керуючий справами УПЦ митрополит Антоній, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт обителі.

Після Божественної літургії була звершена панахида за монахинею Аліпією. Також цього дня відбулася традиційна святкова трапеза у пам’ять про матінку.

Як повідомили в Голосіївській обителі, «всі бажаючі подякувати матінці за надану допомогу або попросити її молитов могли прийти у монастир цілодобово.  До 31 жовтня доступ в її усипальницю відкритий всю ніч».

На честь 30-річчя від дня смерті монахині Аліпії монастир видав книгу про чудеса і зцілення за святими молитвами подвижниці.

Монахиня Аліпія народилася 16 березня 1905 року. Була пострижена в чернецтво в 1940-х роках в Києво-Печерській Лаврі. У 1979 році матінка Аліпія оселилася на руїнах знищеної в 1926 році Голосіївської пустелі, де несла свій духовний подвиг. Сюди до неї приходило безліч людей із проханнями про зцілення і духовної допомоги. 30 жовтня 1988 монахиня Аліпія відійшла до Господа і була похована на Лісовому кладовищі міста Києва. 18 травня 2006 р., з благословення Митрополита Володимира (+2014, Сабодана) тіло матінки перепоховали в Голосіївському монастирі, в усипальниці під храмом на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4067

1 коментар

Залишити відповідь