Корецьке регентсько-катехізаторське духовне училище відзначило 20-річчя (+відео, оновлено)

4 листопада 2018 року, у Неділю 23-тю після П’ятидесятниці, день свята на честь Казанської ікони Божої Матері, у Cвято-Троїцькому Корецькому жіночому монастирі відбулися урочистості з нагоди 20-річчя утворення регентсько-катехізаторського духовного училища, що діє на території обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Ювілейні святкування розпочалися Божественною літургією, яку, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, очолив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

Його Високопреосвященству співслужили митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Рівненський і Острозький Варфоломей, митрополит Смоленський і Дорогобузький Ісидор, митрополит Володимир-Волинський і Ковельский Володимир, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, ректор Київської духовної академії і семінарії єпископ Білогородський Сильвестр, ректор училища протоієрей Олександр Опанасюк, духовенство та гості обителі в священному сані.

За богослужінням молилася ігуменя Cвято-Троїцького Корецького жіночого монастиря Рафаїла (Хильчук) з сестрами, ігуменя Успенського Святогірського Зимненського ставропігійного жіночого монастиря ігуменя Стафана (Бандура), а також чисельні парафіяни та паломники.

Під час богослужіння протоієрей Олександр Опанасюк був нагороджений правом носіння другого хреста з прикрасами, а ігуменя Рафаїла ордену Української Православної Церкви.

Після завершення Божественної літургії відбувся урочистий акт, присвячений 20-річчю заснування Корецького регентсько-катехізаторського училища.

Вітальне слово Предстоятеля УПЦ виголосив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

“Звертаючись до вас із нагоди визначного ювілею, хочу нагадати слова святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова: Бог є любов, і той, хто пробуває в любові, перебуває в Бозі, і Бог у ньому (1 Ін. 4:16). Бажаю вам, завжди перебуваючи в любові, перебувати в Бозі і приводити до Його батьківських обіймів усіх струджених та обтяжених. Нехай любов до Бога і ближнього керує вашими вчинками і зміцнює вас у твердому стоянні в істинах православної віри та доброчесному служінні на благо Святої Матері Церкви”, — побажав зокрема Архіпастир.

Під час святкового заходу викладачі духовної школи були нагороджені відзнаками Української Православної Церкви.

Дивіться також відеосюжет телепрограми “Православний вісник” про училище, знятий до 15-річного ювілею:

Використано матеріалами прес-служби Бориспільської єпархії

Більше фото за посиланням facebook.com/pg/MitropolitAntoniy

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1965