На Рівненщині звершили першу Літургію в храмі, який збудували замість захопленого «Київським патріархатом»

4 листопада 2018 року, у  Неділю 23-тю після П’ятидесятниці, день свята на честь Казанської ікони Божої Матері, у с. Рачин Дубенського району на Рівненщині було звершено перше богослужіння у новозбудованому храмі. Церкву звели замість захопленої чотири роки тому розкольниками. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Храм побудували трохи менше, аніж за два роки — фундамент для майбутньої церковної будівлі освятили 17 грудня 2016 року.

Після захоплення рачинського храму в ім’я Казанської ікони Божої Матері представниками «Київського Патріархату» у вересні 2014 року, парафіяни релігійної громади канонічної Церкви перейшли молитися до невеликої каплиці на кладовищі. Згодом, у зв’язку із утисками, що й надалі продовжувалися від розкольників та місцевої влади, а також враховуючи чисельність парафіян, було прийнято рішення про будівництво власної церковної будівлі, над зведенням якої працювали всією громадою, а необхідні кошти були зібрані усім світом.

Перше богослужіння у новому храмі з благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія очолив єпископ Дубенський Пимен, вікарій Рівненської єпархії.

За Літургією молилися за мир в Україні та єдність святого Православ’я. На завершення по традиції був відслужений молебень і звершений хресний хід навколо храму.

Владика Пимен привітав настоятеля священика Андрія Декер та парафіян храму зі знаменною подією, передав благословення від правлячого архієрея та побажання добра, миру і злагоди.

Використано матеріали прес-служби Рівненської єпархії

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3050

Залишити відповідь