Сербська Православна Церква не підтримала зняття канонічних заборон з очільників “УПЦ КП” та “УАПЦ”

Архієрейський Собор Сербської Православної Церкви, що відбувся 6-7 листопада 2018 року, назвав рішення Фанара щодо відкликання анафем, накладених на очільників “УПЦ КП” та “УАПЦ” Філарета Денисенка і Макарія Малетича, безпідставним і таким, що не зобов’язує Сербську Православну Церкву до виконання. Про це йдеться у тексті заяви, опублікованій на офіційному сайті Сербської Православної Церкви 12 листопада 2018 року, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У заяві говориться, що Сербська Православна Церква не визнає вищезгаданих осіб та їх послідовників як православних єпископів та кліриків, і відповідно не буде мати з ними та їхніми прихильниками літургійного та канонічного спілкування.

Разом з тим, Собор висловив Константинополю та всім іншим Православним Церквам пропозицію розглянути питання автокефалії та православної діаспори на Всеправославному Соборі у найближчий час, щоб підтвердити і зміцнити соборність та єдність Православної Церкви, аби надалі уникати такої спокуси, через яку наразі проходить усе Світове Православ’я.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1221

3 коментарі

  1. Не розумію, що правильно! Кожний народ, кожна нація, кожна людина має право обирати свою віру, свою церкву, свою культуру та буття. А Православна церква Сербії лиш підтвердила своєю заявою, що являється сателітом політики московії та не поважає рішення Вселенського Патріарха а головне нехтує рішення Українського народу.

  2. Как бьівший прихожанин ваш не признававший УПЦ КП с грустью Непослушание перед Вселенским есть грех гордьіни и самовозвьішение и неуважен6ие к Отцу Духовному и Пастьірю
    Грустно когда вместо примера совершаеться наоборот
    Даже погружение в историю подтверждает каноничность Томоса также грустно когда забьіто не судить да сне судимь будете
    Плохо чт о прихожан УПЦ митрополита Онуфрия каснеться правило придет время когда молитвьі будут совершатья до Бога в том храме нет Желаю все м вам покаеться

Залишити відповідь