Дешево і сердито. Групки «прихильників томосу» продовжують проводити свої акції в єпархіях УПЦ

Оскільки всі провокації «прихильників томосу» у різних регіонах України відбуваються за однаковим сценарієм, — експерти роблять висновок, що вони зрежисовані в одному центрі.

19 листопада 2018 року невеликі групи провокаторів із плакатами про «томос» зібралися поблизу управлінь Бердянської та Запорізької єпархій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сторінки у фейсбук архієпископа Бердянського і Приморського Єврема та голови канцелярії Запорізької єпархії протоієрея Геннадія Єліна

Учасники провокативних акцій, тримаючи в руках плакати, вигукували гасла, що містили заклики до розпалювання релігійної ворожнечі.

«Поспілкулися (з учасниками акції – ред.), все роз’яснили їм – і розійшлися», — написав архієпископ Єврем про провокацію в Бердянській єпархії.

У Запоріжжі, відповідно, після завершення своєї «акції» провокатори залишили плакати на огорожі будівлі Запорізької єпархії.

Раніше за таким само сценарієм подібні провокації «прихильників томосу» пройшли в Житомирській та Криворізькій єпархіях.

Судячи з того, що всі провокації прихильників автокефалії проходять у різних регіонах України за однаковим сценарієм, — політичні оглядачі вважають , що ці акції зрежисовані в одному центрі. Участь у цих акціях беруть із десяток осіб, далеких від релігії, які при спілкуванні нездатні пояснити, ані що таке томос, ані що таке церковна автокефалія.

Нагадаємо, що 18 листопада 2018 року, через деякий час після завершення недільного богослужіння, поблизу Спасо-Преображенського кафедрального собору у Житомирі зібралось близько десятка так званих активістів із двома плакатами у підтримку «томосу». А 17 листопада у Кривому Розі група провокаторів із плакатами штурмувала резиденцію митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1337

Залишити відповідь