Архієпископ Феодосій подякував послу Польщі в Україні за тверду канонічну підтримку УПЦ Польською Православною Церквою

20 листопада 2018 року, з нагоди офіційного свята Польщі — 100-річчя відновлення Незалежності Республіки, посольство Польщі організувало святковий прийом в Києві, на який були запрошені державні службовці, діячі релігії, науки, культури України. На запрошення Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Й. В. Яна Пєкло, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, захід відвідав вікарій Київської Митрополії архієпископ Боярський Феодосій. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Від імені Предстоятеля Української Православної Церкви архієпископ Феодосій привітав пана Посла зі святом і висловив вдячність православним віруючим Польщі, Польській Православній Церкві за канонічну підтримку УПЦ в цей складний час. Та тверда канонічна позиція, яку Собор Єпископів Польської Православної Церкви зайняв по відношенню до Українського Православ’я, це не тільки вираз братерської солідарності між двома народами, а й свідчення твердого та неухильного стояння в істині Польського Православ’я перед обличчям сучасних викликів.

Також архієпископ Феодосій проінформував пана Посла, членів дипломатичного корпусу та представників громадськості про ті провокації, які в останні дні були організовані проти низки єпархій та ієрархів Української Православної Церкви в різних регіонах України.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 516

2 коментарі

    1. Спасибо, брат, за поддержку! Нам сейчас очень важна поддержка православных верующих других стран, в том числе верующих братской Польши.

Залишити відповідь