Братія Почаївської Лаври опублікувала звернення у зв’язку з провокаціями в ЗМІ

Майже щодня в ЗМІ з’являється перекручена інформація про Почаївську Лавру, якою здійснюється тиск на людей і компрометується Українська Православна Церква та пов’язано з замовленням певних політиків і спробою створення т.зв. «єдиної помісної церкви». Про це в офіційному зверненні заявили в Свято-Успенській Почаївській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Особливу увагу привертають новини про «захист Почаївської Лаври від зазіхань Руської Церкви» і кримінальну справу про законність передачі будівель Лаври.

«Інформація свідомо перекручується для створення психологічного тиску на свідомість людей, сіє недовіру до Православної Церкви і віру, сіє ворожнечу між людьми і міжконфесійне протистояння», — підкреслюється у зверненні.

У своєму зверненні братія Почаївської Лаври також зазначила, що «баталії» навколо Лаври зокрема розгорнулися «з калейдоскопічною швидкістю, починаючи з моменту, коли Кременецький державний історико-архітектурний заповідник захотів зареєструвати культові будівлі, які були забрані радянською владою в 1962 році і оголошені державною власністю».

Тоді, нагадали в обителі, «всі спроби заповідника провалилися», оскільки споруди були виведені зі складу заповідника постановою Кабінету Міністрів України № 483 від 17 липня 2003 р. та був укладений договір між Держбудом України та Почаївською Лаврою.

Однак, отримавши відмову в реєстрації, Міністерство культури України звернулося до Прокуратури України про перевірку передачі Лаврі споруд у безоплатне користування. І прокуратура впровадила дві кримінальні справи проти Державних реєстраторів. Один реєстратор, ідеться у зверненні, зареєстрував договір про передачу Держбудом України в безоплатне користування будівель Почаївській Лаврі (2003 р.), а другий реєстратор відмовив заповіднику в реєстрації права на Успенський собор, Троїцький собор, дзвіницю, архієрейський будинок, святі ворота та братські келії.

Як результат, так звані «активісти» збираються в Тернополі, щоб «не допустити передачі споруд Почаївської Лаври». «Ніхто не хоче знати, що будівлі, про які йде мова, об’явлені державною власністю і ніхто, крім держави, ними не володіє і не розпоряджається», — зауважує братія Лаври.

«Такі дії владних структур свідчать про те, що все пов’язано з замовленням певних політичних сил та спробою створення єдиної помісної церкви, а фактично знищується канонічна Православна Церква і Апостольська віра в Україні», — резюмують у Почаївській Лаврі та закликають замовників цього припинити свої дії, а людей — не реагувати на провокації та молитися за мир.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1823

Залишити відповідь