Адмінресурсом школярів звозять на заходи на підтримку «томосу»

Влада примушує дітей  брати участь у заходах на підтримку «томосу» та «Київського патріархату».

Місцевим адміністраціям доручено залучити школярів до заходів на підтримку «томосу» на Миколаївщині. У той же час у Запорізькій області директорів закладів соціального захисту дітей попросили забезпечити участь їх підопічних в «хрещенні», яке проведе «єпископ УПЦ КП». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Лист від адміністрації Заводського району м. Миколаєва начальнику Управління освіти Миколаївської міської ради був направлений 20 листопада 2018 року на виконання доручення Президента та Миколаївської облдержадміністрації. Даний документ оприлюднили у соціальних мережах обурені батьки.

Освітян попросили забезпечити організацію проведення заходів «щодо надання Томосу Україні та вкладу Президента України П.О. Порошенка в розвиток християнства в Україні» в актових залах навчальних закладів Миколаєва до 23 листопада 2018 року. Для цього — попіклуватися про прибуття з населених пунктів Миколаївської області учнів 10-11 класів для участі у заходах у максимальній кількості.

Днем раніше, 19 листопада, Службою у справах дітей Запорізької обласної державної адміністрації була направлена директива керівникам обласних закладів соціального захисту дітей. Митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука, який оприлюднив документ, зазначає, що цей факт недвозначно показує, яка релігійна організація більш прийнятна для влади.

У документі анонсується проведення дитячого Міжнародного фестивалю мистецтв «Дивосвіт», який буде проходити за підтримки «Запорізької єпархії УПЦ КП» і особисто «єпископа Запорізького і Мелітопольського» Фотія. Начальник Служби у справах дітей А. Матвєєва повідомляє, що в рамках фестивалю відбудеться «надзвичайна подія» – «хрещення» дітей з дитячих будинків в храмі-музеї на о. Хортиці, і «просить сприяння» у підвідомчих закладів у забезпеченні участі їх підопічних в даному заході.

За словами митрополита Луки, здивування викликає той факт, що «ЄПЦ», яка «створюється заради політичної пропаганди, ще не існує, а влада вже намагається підтримати таку необхідну для неї структуру».

«Не дивлячись на численні заяви громадянина Президента Порошенко про те, що “у нас не було, немає і не буде державної Церкви”, так само як і не буде вибіркового рішення і переваг між церквами України, на ділі ми зіштовхуємося зі зворотним», – підкреслює владика.

Його Високопреосвященство наголошує, що у той час, як «духовенство нашої, Української Православної Церкви «запрошують» для задушевних бесід в СБУ, представникам «УПЦ КП» роблять не тільки безкоштовну рекламу, але і м’яко примушують держструктури надавати всіляку підтримку та привітність».

Насамкінець митрополит Лука звернувся до службовців державних органів з побажаннями, щоб їхні вчинки співпадали як з їх словами, так і з совістю. «Не забувайте про те, що людину можна обдурити, а Бога ніколи!», — нагадав він.

Нагадаємо, Голова комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони, депутат Пашинський заявив, що після отримання «томосу» буде елементарно позбавити УПЦ її права опікуватися вірними.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2324

1 коментар

  1. Вот-вот, а потом после неожиданной смерти “похрещеного” подобным образом, его притащат в Церковь и будут требовать отпевания по православным канонам. И будут волать на весьмирснами, что “московськи попы” отказываются отпевать. Неужто трудно понять, что кто прожил земную жизнь без Христа – тот никогда не уйдёт в Вечность к Нему! Того ждёт вечная смерть. Тут же вообще мрак мрачный: социальные учреждения для детей – это специнтернаты для сирот и инвалидов? То есть, больных детей лишают малейшей возможности быть со Спасителем?!

Залишити відповідь