Митрополит Сергій опікується паствою, яка попри утиски, лишилася вірною своїй Церкві

21 листопада 2018 року, в день свята Собору Архістратига Божого Михаїла та всіх Небесних Сил безплотних, митрополит Тернопільський та Кременецький Сергій відвідав громаду в с. Кути Шумського району, яка будує новий храм замість захопленого. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сторінку у фейсбук «Шумщина православна».

Митрополит Сергій привітав віруючих зі святом, а також ознайомився з ходом будівництва нового храму на честь Святої Праведної Анни.

Високопреосвященнійший владика, за повідомленням місцевих жителів, своїм архіпастирським словом і неочікуваним візитом підтримав громаду і благословив усіх.

Православні кутчани лишилися вірними Православній Христовій Церкві, не підтримали розколу і свою вірність підтверджують ділами, йдеться у повідомлені.

Нагадаємо, заволоділи храмом УПЦ у селі Кути прихильники «Київського патріархату» за силової підтримки «Правого сектору» 14 вересня 2016 року. До цього розкольники півроку регулярно зривали богослужіння місцевої громади УПЦ. З моменту захоплення храму віруючим доводиться здійснювати богослужіння в наметі. Будівництво нового храму замість захопленого відбувається за сприяння Благодійного фонду «Фавор». Приєднатися до проекту та здійснити пожертву можна ТУТ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1529

Залишити відповідь