У єпархіях УПЦ готуються до Дня святого Миколая. Приєднається до добрих справ — інформація оновлюється

Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує добірку, яка буде оновлюватися, про заходи до Дня святителя Миколая та Різдва Христового, які проходять в єпархіях Української Православної Церкви, а також координати організаторів. Приєднатися до добрих справ може кожен.

Оголошено про початок традиційної благодійної акції до дня Святителя Миколая та Різдва Христового в Дніпрі.

З благословення митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея відділ у справах молоді єпархії спільно з громадською організацією «Союз Православної Молоді «СВІТЛО» проводить традиційну благодійну акцію зі збору подарунків до свята Святителя Миколая Чудотворця і Різдва Христового.

У рамках акції передбачається проведення святкового концерту спільними зусиллями молоді та священнослужителів, а також вручення подарунків дітям з діагнозом ДЦП та насельникам Придніпровського геріатричного пансіонату. Концерти заплановані на 22.12.2018р. і 08.01.2019р.

Мета цього заходу, повідомляють організатори, створити святкову атмосферу серед людей, які опинилися у важких життєвих обставинах, дітей та молоді, а також дати можливість проявити доброту дніпрянам.

Координатор проекту – Перешивайлова Аліна +38 (095) 454-87-24.

У Горлівській єпархії стартувала акція «Добра крок». В Успенському благочинні Краматорська учні недільних шкіл самі роблять добрі справи. Вихованці недільної школи Успенського храму приготували годівниці з їжею для птахів. Акція триватиме до 19 грудня і приєднатися до неї може будь-хто.

Юні учасники акції також розповіли про те, що таке доброта:

Єлизавета, 11 років: «Доброта – це те, що приємно».

Софія, 9 років: «Доброта – це те, що робить світ кращим, то, що допомагає людям».

Кіра, 9 років: «Доброта – це як щастя, яке даруєш».

Вікторія, 5 років: «Добро – це коли ти ділишся з кимось цукеркою або кольоровим олівцем, або альбомним листом».

Андрій, 5 років: «Добро – це добре».

Михайло, 10 років: «Добрий вчинок – це слухатися маму і допомагати іншим».

Карина, 12 років: «Бути добрим – означає бути комусь потрібним. Не просити взамін добрих справ нічого».

У Київській єпархії до Дня святого Миколая готують спектакль для дітей і дорослих «Малюк і Карлсон».

Вистава також присвячена темі добра і відбудеться 16 грудня в Центральному Будинку художника за адресою: Львівська площа, 1-5, Київ.

Свято готують педагоги і учні недільної школи при Свято-Іллінському храмі. У ньому, також беруть участь керівники та учні недільних шкіл при храмах на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Борщагівка, священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького, в місті Ірпінь та інших храмів Києва та області.

Організатори запрошують всіх на свято. Отримати запрошення (вони безкоштовні) можна з 1 по 9 грудня у завуча Недільної школи при Свято-Іллінському храмі. Телефон для довідок: (044) 425-23-71.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 783

Залишити відповідь