Це чергова спроба перетворити святиню в музей — братія Почаївської Лаври про рішення Мін’юсту

Братія Свято-Успенської Почаївської Лаври направила звернення у зв’язку з рішенням комісії Міністерства юстиції України анулювати реєстрацію договору на право користування спорудами обителі. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Мова йде про місце проживання 200 ченців і 50 послушників – людей, які відмовилися від світу і все своє життя присвятили служінню Богу», – йдеться у зверненні.

«Варто зазначити, що з 2000 року це вже третя спроба перетворити святиню в музей», – звертають увагу в Лаврі.

Братія також повідомляє, що за короткий проміжок часу органи прокуратури порушили кілька безпідставних кримінальних справ.

«Змушені констатувати, що, в даний час чинна українська влада взяла курс на вилучення майна у Свято-Успенської Почаївської Лаври та передачу її новостворюваній церковній організації, а як наслідок – знищення чернецтва на території західної України», – резюмується у зверненні.

Також повідомляється, що цілеспрямована робота по дискредитації насельників Лаври ведеться вже давно за допомогою підконтрольних засобів масової інформації. «Риторика влади за 100 років не змінилася: насельники Лаври залишаються для них «пособниками контрреволюції»», і при цьому діюча влада використовує «комуністичні методи боротьби з Православною Церквою».

Насельники Святині просять молитовно підтримати обитель.

«Зі скорботою в серці звертаємося до Вас з проханням посилити молитовне бдіння заради миру і єдності віруючих в лоні канонічної Церкви».

Нагадаємо, Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов підкреслив, що «Почаївська лавра й надалі знаходиться у законному та правомірному користуванні братії чоловічого монастиря Української Православної Церкви».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2870

3 коментарі

  1. Предстательство христиан непостыдное, ходатайство ко Творцу непреложное явилася еси воистину, Богородице, в цельбоносней Твоей стопе и чудотворней Твоей иконе на горе Почаевстей. Не презри убо, Всепетая, грешних молений гласы, но предвари любовию Твоею Матернею на помощь нам верно зовущим Ти: ускори на молитву, якоже древле явилася еси на скале Почаевстей, в столпе огненнем, цельбоносную воду от камене, во спасение наше, источающи: потщися на умоление, и Твоею благостынею покрый и соблюди нас, якоже иногда благопоспешила еси обители Твоей во спасение от нашествия агарянского, предстательствующи присно, Богородице, чтущим Тя.

  2. Боже, дай нам мудрості відділяти обман від правди і бачити святий Промисл Твій у всьому, що відбувається навколо нас. Бо Ти – це все у всьому. Все ЦЕ – від Тебе було, і до Тебе нас навертає. Слава Богу за все – за скорботи і радість.

Залишити відповідь