Почаївська Лавра законно існує на своїй території — Голова Юридичного відділу УПЦ

«Почаївська лавра й надалі знаходиться у законному та правомірному користуванні братії чоловічого монастиря Української Православної Церкви». Про це у себе на сторінці у фейсбук 24 листопада 2018 року написав Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Він прокоментував повідомлення першого заступника Міністра юстиції Олени Сукманової про скасування перереєстрації комплексу споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври.

«На сьогодні договір від 2003 року про користування спорудами (храми, дзвіниця, келії та ін.) Свято-Успенської Почаївської лаври за чоловічим монастирем УПЦ, є діючим і не скасованим», — підкреслив юрист.

Протоієрей Олександр звернув увагу, що «рішення Мінюсту про скасування державної реєстрації про право користування на споруди Свято-Успенської Почаївської лаври не відміняє і не скасовує цей договір».

Він зазначив, що «водночас право користування, набуте до 2013 року, не підлягає обов’язковій державній реєстрації. Тому скасування такої державної реєстрації не позбавляє чоловічий монастир УПЦ права на користування спорудами Свято-Успенської Почаївської лаври».

Рішення Мін’юсту можна скасувати в судовому порядку, заявляє Голова Юридичного відділу.

«Прохання до усіх зацікавлених осіб, не розпалювати релігійної ворожнечі, та утриматись від протиправних дій відносно віруючих та братії монастиря», — закликав отець Олександр.

Братія Свято-Успенської Почаївської Лаври направила звернення у зв’язку з рішенням комісії Міністерства юстиції України. «Варто зазначити, що з 2000 року це вже третя спроба перетворити святиню в музей», – звертають увагу в обителі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1098

1 коментар

  1. Це рішення Мінюсту можливо вважати початком гоніння державної влади України на духовні спільноти монастирів та храмів канонічної УПЦ, бо фактично діючі влади, які якби дуже бажають свою автокефальну національно-патріотичну церкву, але не з Духом Божим, бо такими рішеннями влада бореться з ним, а з іншими духами в храмах, які Бог залишить, щоб вигукувати із амвонів храмів також і гасла сьогоднішньої влади, – славу сьогоднішнім “героям України”, які спільно будуть вважати, що вони уже “побороли” і Самого Бога, захопивши храми та монастирі. Це таке бачення вірних Богові у Христі – намірів та дій місцевих офіційних і вуличних “влад”, скоординованних центральними органами влади в Україні в очікуванні, що і Константинопільський Патріарх Варфоломій ОСТАТОЧНО? стане на їх, – ВЛАДИ, розкольників та гонителів священства та віруючих канонічної УПЦ, – сторону і “виправдає” їх такі не канонічні та насильницькі дії своїм, як особистим, “розкольницьким томосом”, щоб таким чином підтримати в подальшому УЖЕ РОЗПОЧАТІ ВЛАДАМИ В УКРАЇНІ ГОНІННЯ НА КАНОНІЧНУ УПЦ…
    Якщо на слідуючому тижні Владика Варфоломій на Синоді КП не перестане автокифалити РОЗКОЛЬНИКІВ і ГОНИТЕЛІВ, які по своїй новонаціональній волі вийшли із Церкви Божої Христової і об”єдналися з нинішнім злим світом, які своїми владними силами і засобами за підтримки “розкольницького томосу” отримають свобогу і випрадання любим своїм діям…, ТО ТОДІ ТОМОС і БУДЕ ВИЗНАЧАТИ, ЩО ЗАВДАННЯ ВЛАДИКИ ВАРФОЛОМІЯ ЯКРАЗ і ПОЛЯГАЄ В ТОМУ, ЩОБ СТВОРИТИ і ПІДТРИМАТИ НЕ КАНОНІЧНИМИ ДІЯМИ ТАКЕ ГОНІННЯ НА КАНОНІЧНУ УПЦ, ЯК ЗАСІБ ПРОТИБОРСТВА ПРОТИ РПЦ ДАЖЕ ЦІНОЮ РОЗКОЛУ ВСЕЛЕНСЬКОГО ПРАВОСЛАВІЯ. Тобто такі дії Патріарха Варфоломія цілком відповідають діям діявольських, сатанинських сил сильних (доларом) світу цього – “розподіляй і володій”. АЛЕ ДЛЯ СЬОГОДНІШНЬОЇ ВЛАДИ В УКРАЇНІ НЕОБХІДНО ЗРОЗУМІТИ, ЩО “розкольницький томос” остаточно може розколоти Україну, можливо повернути до тих же часів (1686 рік), які вибрав для виправдання своїх не каноніяних протиправних дій Патріарх Константинопільський (Стамбульський) Варфоломій. Можливо цим і попереджае Господь не вірних, розкольників та владу? Але мабуть їх це не дуже турбує, бо головне, щоб патріарх-розкольник, як знаменосець розколу в Україні був свій, а не за кордоном. Але чому влади погоджуються на “патріарха” з ім”ям Філарет? Це ж ім”я було від Російської ПЦ, і Михайло Денисенко не хоче від нього відлучатися, як він відлучився від Московської Патріархії, за те, що його не вибрали в1990 році Патріархом Московським і всієї Русі. Якщо не перейминували його, то це ж загроза, що і всі, Філаретом (від РПЦ) рукоположені “єпіскопи і священники”, будуть знову з історичною російською “міткою”? Як же цього не враховують центральні влади України і Константинопільський Патріарх? “Получаеться”, що всі в УПЦ КП, “прихожани, і священство” теж проросійські від митрополіта-“патріарха” Філарета? В УПЦ КП потрібно терміново розбиратися хто від кого рукоположений і хрещений, – хто від митрополіта, хто від “патріарха”? обидва ж Філарети, хто з них дійсний чистий український розкольник, а хто так і залишився з Російською ПЦ “повязаний” тим же Филаретом? Тут не спасає і Константинопільський Патріарх, бо якщо він хай і не канонічно, без права відновив після 20-ти літньої анафеми Філарета, та чи митрополіта, чи “патріарха” Філарета від РПЦ!?

    Але з нами Бог Творець Вседержитель всього і всіх і Спаситель вірних у Христі (усіх – і українців, і руських, і элінів, і євреїв …) і Він відкриває нам духовні очі у цій темряві нечистих сил світу-миру цього лукавого, лицемірного, льстивого і зовсім ложного (не брехливого, бо слово “ложь” від слова “ложа” масонська, звідки і виходить, обволікає і покриває весь світ темрявою ложною…).
    Господи Боже, возсияй Светом Твоим – правды, справедливости, мира, любови не лицемерной между людьми – всем в Украине, просвети и сохрани нас в Вере и Церкви Твоей Христовой и спаси вечные души наши от ересей и расколов, а раскольников обрати, Господи, к покаянию!

Залишити відповідь