Православна Молдова занепокоєна спробами української держави відібрати Почаївську Лавру – відкритий лист до Президента

Митрополит Кишинівський і всєї Молдови Володимир висловив занепокоєння глибокою кризою в українському суспільстві, в яку втягнуто УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ із посиланням на відкритий лист Предстоятеля Православної Церкви Молдови до Президента України Петра Порошенка.

Причина, що спонукала Митрополита звернутися до очільника Української держави – спроба позбавити Українську Православну Церкву Почаївської Лаври.

Архієрей зокрема зазначив, що “Православна Церква Молдови з великою тривогою дізналася про намір Міністерства юстиції України анулювати рішення про передачу в користування Української Православної Церкви, Предстоятелем якої є Блаженніший Митрополит Онуфрій, чернечого комплексу Успенської Почаївської Лаври (Тернопільська область)”.

У відкритому листі наголошується, що Синод Православної Церкви Молдови, духовенство і весь благочестивий молдавський народ висловлює слова підтримки єдиній канонічній Православній Церкві України, в юрисдикції якої перебуває Лавра. Саме Українська Православна Церква “зберігає і передає незмінним непорушну істину майбутнім поколінням”, – зазначив Митрополит Володимир.

Відзначаючи визначну роль української святині в духовному житті православних Молдови, архієрей додав: “З особливим хвилюванням ми стежимо за глибокою кризою, в яку була втягнута Українська Православна Церква, мета якої – посіяти релігійну ворожнечу серед населення України”.

Предстоятель Православної Церкви Молдови закликав Петра Порошенка бути гарантом свободи та релігійного миру в країні в умовах ситуації, що склалася навколо Почаївської Лаври, та запевнив у посилених молитвах за мир і єдність віри.

Раніше єпископ Моравицький Антоній заявив, що Сербська Православна Церква підтримує тільки канонічну Українську Православну Церкву і не визнаватиме розкольників.

 Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1712

1 коментар

  1. На який результат звернення можна очікувати, якщо президент є першим, хто зацікавлений в створенні розколу церкви в Україні. Всі, хто кричить за томос в Україні, не знає, що грамота на автономію Українській православній церкві (УПЦ-МП) видана ще в 1992 році святійшим патріархом Алексеем ІІ.

Залишити відповідь