Кабмін відібрав споруди Почаївської Лаври на користь Кременецько-Почаївського заповідника

28 листопада 2018 року Кабінет міністрів України скасував рішення про виключення зі складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на «ІНТЕРФАКС Україна».

Кабмін, зокрема, скасував розпорядження від 17 липня 2003 року №438 «Про виключення із складу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника споруд Почаївської Свято-Успенської лаври» (м. Почаїв Тернопільської області). А саме були виключені: Успенський собор, Троїцький собор, монастирські келії, Архієрейський будинок, дзвіниця і надбрамний корпус.

Як повідомлялося, 23 листопада комісія Міністерства юстиції України з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації «скасувала незаконну перереєстрацію комплексу споруд Почаївської Лаври».

Водночас, Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов раніше підкреслив, що «Почаївська Лавра й надалі знаходиться у законному та правомірному користуванні братії чоловічого монастиря Української Православної Церкви».

Нагадаємо, що братія Свято-Успенської Почаївської Лаври вже направила звернення у зв’язку з рішенням комісії Міністерства юстиції України. Окрім того, своє занепокоєння спробами держави відібрати Почаївську Лавру висловив Митрополит Кишинівський і свієї Молдови Володимир.

  Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3947

1 коментар

  1. Церква не може належати жодній з держав. Людська злоба і жадоба до збагачення тлінним призводить до того, що церкву перетворюють в музей. Таким чином розділяють людей, які знаходяться в істинній вірі. (P.S. Це відкрита провокація і тиск на православних єпископів).

Залишити відповідь