СБУ проводить обшуки на території підсобного господарства Києво-Печерської Лаври (оновлено)

30 листопада 2018 року, о 8-ій ранку, на територію підсобного господарства Києво-Печерської Лаври у с. Вороньки Бориспільського району Київської області прибули три автобуси з представниками СБУ з метою проведення обшуку. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

На офіційному сайті СБУ заявляють, що обшук проводиться «в рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України, правоохоронці проводять обшуки за місцем проживання та розміщення майнового комплексу, який належить митрополиту Павлу (Лебедю)».

Натомість у Лаврі повідомляють про те, що цей комплекс підсобного господарства зареєстрований на Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру.

Намісник і братія Лаври звертаються до всіх віруючих і небайдужих людей із проханням «посилити молитви за намісника і братію Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, які щодня підносять свої молитви про мир в Україні, про українську владу і українське військо, і щоб Господь не допустив початку релігійного протистояння в нашій багатостраждальній країні».

Нагадаємо, що днями раніше спеціальна Комісія розпочала перевірку переданих святинь, які знаходяться в Лаврі, вперше за 30-річну історію відродженої Києво-Печерської Лаври.

Більш детальна інформація буде з’являтися на сайті Києво-Печерської Лаври.

Дивіться також сюжет «Православного вісника» про підсобне господарство Києво-Печерської Лаври:

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 8226

Залишити відповідь