Правоохоронці ігнорують очевидні факти розпалювання релігійної ворожнечі проти УПЦ і вишукують її ознаки там, де їх немає

В Житомирській області 3 грудня 2018 року було проведено ряд обшуків у єпархіальних управліннях, храмах та помешканнях священнослужителів Української Православної Церкви. Представники СБУ та правоохоронних органів шукали листівки, газети, книги, в яких розпалюється релігійна ворожнеча. Для Інформаційно-просвітницького відділу ситуацію прокоментував Голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов.

«Тут треба брати до уваги не тільки ситуацію в Житомирській області, але й загалом останні події та особливу увагу правоохоронних органів до Української Православної Церкви після Собору єпископів, який відбувся 13 листопада 2018 року, — зазначив протоієрей Олександр. — Ми є свідками того, що вперше за часів незалежності України відбувається масовий виклик на допит священнослужителів та проводяться обшуки у єпархіальних управліннях, храмах та помешканнях священиків УПЦ».

В діях правоохоронних органів Голова Юридичного відділу УПЦ вбачає упередженість.

«Вони шукають релігійну ворожнечу там, де її немає. В той же час воліють не помічати очевидних фактів розпалювання релігійної ворожнечі, які лунають з вуст посадових осіб держави, можновладців та ЗМІ у бік Української Православної Церкви», — наголосив він.

На переконання отця Олександра, «звинувачення на адресу священнослужителів у розпалюванні релігійної ворожнечі (стаття 161 ч. 2 Кримінального кодексу України) є безпідставними і надуманими».

Юрист припускає, що «діють правоохоронні органи за вказівкою, задля того, щоб примусити єпископат УПЦ до участі у т.з. об’єднавчому соборі».

«Ми уважно слідкуємо за ситуацією, дії правоохоронних органів будемо оскаржувати та звертатимемося до міжнародної спільноти», — підкреслив протоієрей Олександр Бахов.

Нагадаємо, раніше Голова Юридичного відділу УПЦ повідомляв, що останнім часом на єпископів УПЦ чиниться тиск, аби примусити до участі в «об’єднавчому соборі».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2515

1 коментар

  1. З історії знаємо, що з самого початку радянської влади такі методи боротьби проти православної церкви були поширені і виконувались також, як зараз в Україні, силовими структурами за вказівками керівників Радянського Союзу Леніна, Троцького, Свердлова, Зіновьева і всього їх правячого кагалу. А ХТО ВОНИ? в Україні, що сьогодні надають команди та керують обшуками, викликами, допитами, звинуваченнями, фальсифікацвією указів митрополітів, цілеспрямованними звинуваченнями по темниках проти канонічної Української ПЦ с усіх ЗМІ … Українці? Руські? Патріоти? Віруючі? … Ні, не вони. Це люди, які сьогодні при владах центральних та на місцях, які уже не мають власного розуму, а без розуму впали в “велич” свою, як і ті, із-за океану завезені, “троцкісти”, і впали в ненависть до людей, які ще зберігають власний розум, віру Божу і волю жити, як нащадки – руси і українці, на своїй землі з вірою і канонічною церквою від праотців унаслідованою, щоб зберігати від невірних і, всіх часів і тлумачень, розкольників Українську православну церкву, щоб Господь Бог не залишив нашу Україну на подальше розграбування і на розділення нашої ЭТНІЧНОЇ територіі-народу-віри-церкви, чого, як бачимо із переслідувань канонічної УПЦ, не розуміють і не зберігають тимчасові правячі особи, або мають такі наміри? завдання? і наполегливо їх виконують?
    Тоді, що? завтра (часу у них мало залишилось) уже розпочнуть арешти і конфіскаціі майна, а під загрозою і насилуванням приведуть прямо на об”єднуючий собор до розкольників?

Залишити відповідь