Протоієрей Миколай Данилевич про звинувачення каналу «1+1»: вони штучні та замовні

Зустрічатися з дипломатами різних посольств світу, акредитованих в Україні, – «це моя робота», а слідкувати за їхнім перебуванням в Україні — робота МЗС та СБУ.

Заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич назвав звинувачення телеканалі “1+1” у випуску ТСН в сюжеті “Страсті за Томосом” в тому, що він спілкувався з дипломатом Посольства РФ в Україні, штучними та замовними. Коментар отець Миколай опублікував на своїй сторінці у фейсбук, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«До моєї компетенції, як заступника Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, належить спілкування з дипломатами та представниками ВСІХ Посольств, які акредитовані в Україні», — заявив він.

Священик пояснив, що держава Україна дає свій дозвіл на перебування й звершення дипломатичної місії конкретним дипломатам з конкретних країн.

«У кожного дипломата, включно з російськими, є акредитаційна картка, видана МЗС України та підписана уповноваженим високопосадовцем Міністерства. Нагадаю, що Україна до цих пір не розірвала дипломатичних відносин з Росією. Рівень дипломатичних відносин понижений, в Києві немає російського посла, а є лише тимчасовий повірений. Як і в Москві – український. А тому, якщо навіть згаданий російський дипломат і працює на свою розвідку, як стверджується в сюжеті, то це проблема не моя, а МЗС, СБУ та інших державних органів, які дозволяють його перебування й роботу в Україні», — зазначив протоієрей Миколай Данилевич.

Він підкреслив, що, у зв’язку з цим його дії є абсолютно законними.

«Більше того, я також зустрічаюся і з американськими дипломатами, так само як і з дипломатами країн Євросоюзу, та багатьох інших країн. Це моя робота, — наголосив заступник Голови ВЗЦЗ. — Тому звинувачувати мене в окремих зустрічах з дипломатом російського посольства це те саме, що звинувачувати Міністра закордонних справ України П. Клімкіна в тому, що він інколи зустрічається з Міністром закордонних справ РФ С. Лавровим. Або українських дипломатів в тому, що вони зустрічаються з їхніми російськими візаві. Це їхня робота».

На переконання священнослужителя, сюжет на ТК «1+1» потрібно розцінювати, «як намагання дискредитувати мене особисто, як одного з публічних представників та спікерів Церкви, а через це і Церкву загалом. Звинувачення замовні і штучні. Це все ми спостерігаємо дуже часто протягом останнього часу, а тому не дивуємося».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2125

3 коментарі

  1. Ответ верный, убедительный, мирный и уважительный даже к недоброжелателям протоиерея Николая Данилевича, а с ним и ко всей полноте каноничной УПЦ.
    Остается вопрос, кого и чего телеканал “1+1” больше боится – встречи протоиерея Николая с каким-то представителем Посольства РФ в Украине? или встречи руководства, журналистов ТК “1+1” с сотрудниками СБУ или других официальных силовых органов и их уличных структур?
    Понятно без их ответа, что боятся только вторых – органов власти, от которых канал, вероятно, и получил информацию о встрече и тексты для оглашения и обвинения в эфире…
    Будем молиться и надеяться, что Господь Бог поможет руководству и журналистам телеканала “1+1” восстановить и вещать правдивую информацию, без измышлений и обвинений, не забывая сказанное – “не судите, да не судимы будете”.

  2. С кем встречаться, а с кем нет, это не дело “1+1” и не им решать, пусть за собой смотрят, и не сунут свой нос в чужие дела. А, они сами с кем встречаются? Пусть расскажут.

Залишити відповідь