Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив престольне свято у Введенському монастирі Києва (+відео)

4 грудня 2018 року, у день свята Введення у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Свято-Введенському чоловічому монастирі Києва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Сарненський і Поліський Анатолій, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Городницький Олександр, архієпископ Бородянський Варсонофій, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Білогородський Сильвестр, гості у священному сані та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів вірним про подію введення Богородиці у Єрусалимський Храм, про Її життя та святість, а також пояснив, у чому важливість церковної молитви та необхідність відвідування храму для християн.

Ми повинні прагнути до тієї святості, якої досягнула Пресвята Діва Марія. Ми не зможемо з Нею зрівнятися - ніхто і ніколи. Але ми повинні старатися і прагнути, тому що Вона також була людиною. Але Її смирення, яке було основою глибокої вдячної любові до Бога, зробило Її святішою від усіх святих.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив дві хіротонії: у священика – диякона Михаїла Паканича, студента I курсу аспірантури Київської духовної академії, у диякона – Іоанна Лабатія, студента 4 класу Київської духовної семінарії.

Після Божественної літургії священнослужителі звершили молебень з каноном перед чудотворною іконою Богородиці “Призри на смирення”.

Наприкінці Блаженніший Владика привітав паству з престольним святом, побажав земних благ та життя вічного, і благословив усіх.

Нагадаємо, напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2669

Залишити відповідь