Голова Юридичного відділу УПЦ: Поява «Декларації опору гніту» стала відповіддю народу на утиски Церкви

Поява «Декларації опору гніту» – це прояв позиції громадянського суспільства, частиною якого є віруючі Української Православної Церкви. Про це в коментарі для «Glavnovosti» заявив Голова юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Протоієрей Олександр Бахов зазначив, що ця ініціатива стала відповіддю народу України на утиски Церкви з боку влади.

«Віруючі Української православної Церкви є частиною громадянського суспільства. І у світлі загрози ліквідації Української Православної Церкви, у світлі захоплень храмів, коли на єпископат і духовенство чиниться тиск, віруючі УПЦ мають право на вияв і висловлення своєї думки щодо цих подій», — переконаний священик-юрист.

Нагадаємо, що останнім часом з уіх сторін здійснбється тиск на УПЦ, єпископів і священиків. Зокрема, 5 грудня відбулися допити в СБУ священиків Рівненської єпархії. 3 грудня цього року також відбулися обшуки в кафедральних соборах, приміщеннях, храмах та будинках священиків Житомирської та Овруцької єпархій УПЦ. 

Раніше, 30 листопада, СБУ провело обшуки на території підсобного господарства Києво-Печерської Лаври. Намісник обителі також назвав такі дії спробою політичного тиску на нього.

Правоохоронці ігнорують очевидні факти розпалювання релігійної ворожнечі проти УПЦ і вишукують її ознаки там, де їх немає. Голова Юридичного відділу протоієрей Олександр Бахов 3 грудня цього року прокоментував ситуацію з обшуками у Житомирській єпархії. 

Просмотров: 1695

1 коментар

Залишити відповідь