Співробітників телеканалу «Інтер» відзначено церковними нагородами

6 грудня 2018 року у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулося нагородження керівництва і співробітників телеканалу «Інтер» церковними орденами преподобного Нестора Літописця І ступеня, медалями святого рівноапостольного князя Володимира та грамотами Предстоятеля Української Православної Церкви за працю на ниві духовного просвітництва. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Церемонію нагородження очолив намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Також були присутні Голова Синодального відділу релігійної освіти, місіонерства та катехізації УПЦ митрополит Полтавський і Миргородський Филип і голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент.

Митрополит Павел передав вітання керівництву та співробітникам телеканалу «Інтер» від Блаженнішого МитрополитаКиївського і всієї України Онуфрія. «Ви словом проповіді можете наставити людей на шлях, який веде до Бога. Сьогодні телебачення є практично рівноапостольним служінням, і від вас залежить безпосередньо, яку інформацію отримують люди. І коли ви приносите в серця людей світ і спокій, то це є тим засобом, який гасить полум’я ненависті і ворожнечі», — додав владика.

Щосуботи о 08:30 в ефірі телеканалу «Інтер»виходить щотижневе звернення до віруючих Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія — «Слово Предстоятеля», слово, яке дає силу за часів тривог і спокус, агресії і розгубленості.Блаженніший Митрополит Онуфрій говорить про те, що важливо зрозуміти і пропустити через своє серце та як прийти до миру в душі.

Щороку на телеканалі «Інтері» відбуваються прямі трансляції молебню з Володимирської гірки, Великого хресного ходу та урочистої Божественної літургії з Києво-Печерської Лаври, присвячених Дню Хрещення Русі. Мільйони глядачів мають можливість побачити трансляції Різдвяних і Пасхальних богослужінь та стати свідками сходження Благодотного вогню в Єрусалимі.

Цього року телеканал «Інтер», за підтримки Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, підготував документальний проект «Києво-Печерська Лавра. Фотографія тисячоліття», який здобув нагороду на VIII Міжнародному телевізійному фестивалі «ТЕФІ-Співдружність». Документальний проект розповідає про тисячолітню історію Києво-Печерської Лаври, про долю обителі в ХХ ст., в епоху найсуворіших випробувань, і про її відродження після відновлення тут чернечого служіння 30 років тому. 

Минулого року «Інтер» став лауреатом «ТЕФІ-Співдружність» за документальний фільм «Тисяча років на Афоні», в якому розповідається про історію Святої Гори Афон вустами самих святогірців. Фільм був знятий за підтримки Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Також цього року у Святвечір «Інтер» представив документальний фільм «Від Різдва до Хрещення», зйомки якого проходили на Святій Землі. 

На телеканалі регулярно виходять актуальні інтерв’ю з Предстоятелем та ієрархами УПЦ, глядачі можуть отримати церковні поради щодо духовних питань, які хвилюють суспільство.

Окрім того, творчий колектив програми «Ранок на Інтері» готує сюжети про новомучеників і сповідників Святої Церкви, про засади Православної віри та історію і традиції церковних свят тощо. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 821

Залишити відповідь