Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у день архієрейської хіротонії (+відео)

Сьогодні 28-а річниця єпископського служіння Предстоятеля Української Православної Церкви.

9 грудня 2018 року, у Неділю 28-у після П’ятидесятниці та день своєї архієрейської хіротонії, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили голова Церковного суду УПЦ митрополит Камʼянець-Подільський і Городоцький Феодор, намісник Києво-Печерської обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней, митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій, митрополит Черкаський і Канівський Софроній, митрополит Миколаївський і Очаківський Питирим, митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, митрополит Харківський і Богодухівський Онуфрій, митрополит Почаївський Володимир, митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Роменський і Буринський Іосиф, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, архієпископ Бородянський Варсонофій, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Хотинський Веніамін, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Ладижинський Сергій, єпископ Макарівський Гедеон, гості у священному сані та духовенство монастиря.

Нагадаємо, що у 1990-му році Його Блаженство був висвячений в єпископа Чернівецького і Буковинського. На ввіреній йому кафедрі він звершував архіпастирський послух протягом 24 років, після чого, 13 серпня 2014 року, Собором єпископів УПЦ був обраний Предстоятелем Української Православної Церкви.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів вірним про чудо зцілення Господом скорченої жінки, про справжнє щастя, важливість збереження чистоти віри і володіня правильним уявленням про Бога, а також пояснив пастві, що означає бути духовно скорченим.

Господь заснував Церкву, і у Святій Православній Церкві зберігається правильне поняття про Бога і чистота святої православної віри. Ми часом говоримо про себе, як люди, які являються членами Церкви: ми не завжди живемо так, як вчить Церква. І кажемо: “Ну що толку з того? Церква добре вчить, а я живу зовсім іншим життям”. Все одно, не можна церковне вчення пошкоджувати. Доки воно діє, доки є зразок того, яким я маю бути, який показує мені, яким є Бог, доти в мене є шанс виправитися і покаятися.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив хіротонію у диякона Юрія Савченка, клірика Спасо-Преображенської парафії м. Київ.

Наприкінці богослужіння Предстоятелю з нагоди річниці архієрейської хіротонії виголосили та проспівали многоліття. Блаженніший Владика подякував пастві за молитви і благословив усіх.

Після многоліття всі присутні у храмі підходили до свого Архіпастиря з привітаннями.

Напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2714

Залишити відповідь