УПЦ у 2018 році — десятки нових громад та сотні висвячених священнослужителів

7 грудня, під час підсумкового у 2018 році засіданні Священного Синоду Української Православної Церкви, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній доповів про життєдіяльність Церкви за минулий рік. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Згідно поданих Преосвященним владикою даних, в Українській Православній Церкві за рік, що минає, було утворено 7 нових обителей: 2 чоловічих і 5 жіночих.

Чоловічі монастирі: Свято-Духівський у Дніпропетровській єпархії (м. Дніпро, селище Краснопілля), Свято-Преображенський у Вознесенській єпархії (смт Доманівка Доманівського району Миколаївської області).

Жіночі монастирі: на честь преподобномучениці великої княгині Єлисавети Бориспільської єпархії (с. Зазим’я Броварського району Київської області), Свято-Покровський Горлівської єпархії (м. Лиман Донецької області), на честь блаженної Ксенії Петербурзької Чернівецько-Буковинської єпархії (с. Молниця Герцаївського району Чернівецької області), Миколаївський Херсонської єпархії (селище Благодатне Скадовського району Херсонської області), Богородицький Горбанівський Полтавської єпархії (с. Горбанівка Полтавського району Полтавської області).

Разом із тим, загальна кількість віруючих, котрі цьогоріч прийняли чернечий постриг, становить 89 осіб. Загалом в Українській Православній Церкві станом на кінець 2018 року нараховується 4501 монахів та монахинь.

Також зросла і кількість парафій і нараховує 12 092 релігійних громад, що на 23 більше, ніж минулого року. Відповідно зросла кількість кліриків – з 12 283 до 12 409 осіб у порівнянні з минулим роком (на 126 священнослужителів більше).

Збільшилась і кількість студентів денної форми навчання у вищих духовних навчальних закладах – з 1 333 чоловік до 1 415.

З повним текстом Звіту керуючого справами УПЦ за 2018 рік можна ознайомитися на нашому сайті за посиланням.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1470

Залишити відповідь