У зв’язку з томосом бюрократичний апарат Мінкульту роздують ще більше

Наступного року в Україні під керівництвом Міністерства культури створять Державну службу з питань етнічної політики і свободи совісті. Про це агентству «Інтерфакс» повідомив очільник відомства Євген Нищук, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Ми створюємо наступного року у зв’язку з наданням томосу ще один центральний орган, який називатиметься Державна служба з питань етнополітики та свободи совісті», — сказав зокрема міністр.

За його словами, цей виконавчий орган буде працювати з національними меншинами.

Як він додав, мета створення нового виконавчого органу, щоб «припинялися будь-які речі якоїсь нетерпимості або нетолерантності стосовно будь-якого етносу». «Ми поліконфесійна країна, ми мультикультурна країна і з великим культурним розмаїттям, і необхідно враховувати всі ці моменти», — сказав Є.Нищук.

Держслужба координуватиметься Міністерством культури, а проект щодо створення передадуть комітету Кабінету міністрів для розгляду.

Нагадаємо, що нещодавно Міністерство культури проводило — вперше за історію незалежності України — перевірку святинь, які зберігаються в Києво-Печерській і Почаївській Лаврах. Причому такий опис здійснювався тільки в монастирях УПЦ. Окрім того, у Мінкультури вимагали УПЦ змінити власну назву тощо.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1101

2 коментарі

  1. Много лет пытаюсь понять, что такое “свобода совести”? Совесть – это церковнославянское “со-весть” – совместная весть человека и Бога. Так свобода совести – это свобода от Бога и Его Установлений?! Звучит жутковато…

  2. Под красивыми словами, на самом деле, будет скрываться антихристинская сущность по усилению гонений на Каноническую УПЦ.

Залишити відповідь