Намісник Києво-Печерської Лаври прокоментував звинувачення СБУ (+відео)

Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, коментуючи 14 грудня 2018 року під час брифінгу останні заяви на його адресу заступника очільника Служби безпеки України, зауважив, що звинувачення СБУ є саботажем «не проти нього, а проти Святої Церкви». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «112.ua».

«Це саботаж не проти мене, а проти Святої Церкви, проти Самого Христа», — зокрема сказав митрополит Павел.

Владика також нагадав, що Президента Української держави та народних депутатів Верховної Ради обирає народ лише на певний строк, і час нинішньої влади добігає кінця, а Церква — «була, є і буде».

Намісник Києво-Печерської Лаври зазначив, що впродовж 25 років намісництва він був свідком і сам пережив «утиски від президентів, утиски від Кабміну, від політичних партій». «Але хочу сказати, — додав владика, — Ім’я Христове, яке ви хулите, для мене є найкращим, Воно мене зміцнює. Тому чим більше ви будете гнобити Церкву, ображати віруючих людей, тим скоріше ви підпишете собі ганебний вирок. Ірод теж виступав проти Христа, виступали в 1917 році, руйнували храми, то я б не хотів, щоб ваша доля була подібна до долі цих людей».

Митрополит Павел підкреслив: «Якої б ви не були віри — уніат, католик, протестант, православний, — намагайтеся жити так, як сказав М.Островський, “щоб озираючись назад, не було надто болісно”».

Окрім того, митрополит Павел відкинув всі звинувачення СБУ проти нього і назвав це спланованою акцією. «Це була спланована акція проти Церкви та особисто проти мене, тому що озвучується всіляка неправда», — сказав він.

Владика також засвідчив, що «ніякої змови про якісь мітинги з плакатами, не відомо проти чого, не було», і додав: «Я взагалі проти мітингів».

«Думаю, СБУ треба менше виконувати замовні дії. Мене вразило те, що говорить людина, але її на екрані не видно. Якщо вона говорить правду, то чого боятися, покажіть обличчя… Змінюють голос. Чому? Якщо це правда, то повинен весь світ знати про таку людину. Тому ще раз хочу сказати вам, дорогі брати і сестри: це спланована акція проти нашої Церкви», — підкреслив намісник Лаври.

Нагадаємо, що намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла в СБУ звинувачували за статтями 111 («Державна зрада») та 161 («Розпалювання релігійної ворожнечі»), викликали неодноразово на допити, а також проводили обшуки на території підсобного господарства Києво-Печерської Лаври в селі Вороньків Бориспільського району Київської області, під час чого було допущено низку процесуальних порушень законодавства. Окрім того, вперше за 30 років відбулася перевірка комісією Міністерства культури України культурних цінностей, що знаходяться у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2794

1 коментар

  1. По таким обвинениям надо все высшее руководство Украины привлекать и сотрудников СБУ, все они иуды. А, также за грубое нарушение Конституции Украины.

Залишити відповідь