«Слово Предстоятеля»: Щоб «злетіти» до Бога, потрібно звільнитися від земних уз (відео)

В ефірі телеканалу «Інтер» вийшов восьмий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Предстоятель розповів про сенс Священної історії про розмову Спасителя з багатим чоловіком (Мф. 19: 16-28) та пояснив, що значать слова з Євангелія: «Верблюдові легше пройти через голчине вушко, ніж багатому в Боже Царство ввійти» (Мф. 19: 24).

Блаженніший Митрополит Онуфрій підкреслив важливість духовного вдосконалення для кожної людини.

«Святі отці говорять, що людина подібна до орла, яка є величною, красивою, сильною. Але якщо орел зачепиться одним когтем за якусь річ на землі, він не зможе злетіти. Він має бути вільним всім своїм тілом від земного. Так і людина, щоб злетіти до Бога, має звільнитись від земних уз», — підкреслив Блаженніший владика.

Також Митрополит Онуфрій зупинився на питанні, хто може спастися. «Спасіння — це є особливий талант, який Бог дає людині не за обов’язком, а за Своїм милосердям, — додав Предстоятель. — …Прийняти цей дар може лише та людина, яка духовно вдосконалюється, яка живе за заповідями Божими».

Владика нагадав, що ми повинні жити не заради земного багатства, але маємо використати його так, щоб воно було «не для загибелі, а для спасіння». «Якщо маєш багатство, протягни свою руку бідному, тоді і ти зможеш увійти в Царство Небесне», — підсумував Архіпастир.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1621

1 коментар

Залишити відповідь