У Неділю 29-ту після П’ятидесятниці Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

16 грудня 2018 року, у Неділю 29-ту після П’ятидесятниці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив суть розмови Господа з багатим юнаком, про яку розповідає євангельське зачало дня, а також розповів про важливі умови духовного вдосконалення християнина.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив ієрейську хіротонію випускника Київської духовної академії диякона Іллі Дуди.

Наприкінці богослужіння Предстоятель привітав паству з недільним днем та побажав, щоб Господь, молитвами Богородиці, благословив усіх та дав необхідне для життя земного і спасіння у вічності.

Напередодні Блаженніший Архіпастир очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2843

Залишити відповідь