У Білій Церкві згоріло церковне приміщення (+фото)

У ніч з 18 на 19 грудня у Білій Церкві (у Гайку) згоріло тимчасове приміщення храму на честь Архістратига Михаїла. Повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як розповів голова адміністративної служби Білоцерківської єпархії протоієрей Валерій Яблонський, храм почав горіти вночі, тому пожежників викликали запізно, коли церковне приміщення вже палало.

«Храм почав горіти приблизно о першій ночі, пожежники приїхали на початку четвертої ранку, коли храм весь палав. Була ніч, тому люди не помітили… На жаль, нічого не вдалося врятувати. Згорів і престол, і всі ікони, абсолютно все», — додав священик.

За його словами, до цього храмового приміщення громада УПЦ переїхала зовсім нещодавно, оскільки закінчився термін оренди в попередній будівлі, де звершували молитву парафіяни. Було встановлено вагончик, що й став тимчасовим храмовим приміщенням.

Однак, як розповів протоієрей Валерій Яблонський, поява церковного приміщення УПЦ викликала обурення у деяких невдоволених людей. На адресу священиків і вірян навіть надходили погрози, були й про те, що «храм спалять».

Наразі слідство встановлює причини загорання храму.

Поки що в правоохоронних органах не можуть точно сказати, що стало його причиною — навмисний підпал чи випадкове загорання, яке стало прикрим співпадінням у часі з тими подіями, які сьогодні відбуваються навколо церковного питання в Україні.

Нагадаємо, нещодавно, 9 грудня, стався підпал Свято-Троїцького храму в м. Ржищів Київської області (Білоцерківська єпархія УПЦ), у результаті чого повністю згоріли двері та пошкоджено розписи храму.

Використано матеріали та фото Білоцерківської єпархії та kyivobl.dsns.gov.ua

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2448

Залишити відповідь