Блаженніший Митрополит Онуфрій розповів, як поводити себе у випадку хвороби (+відео)

Під час проповіді в Неділю 30-у після П’ятидесятниці  Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій зазначив, що є дві молитви до Господа, з якими хворі люди звертаються до Нього, та лише одна — правильна. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами Предстоятеля, тому, як ми повинні себе поводити, якщо захворіли, нас навчає якраз Євангельська історія про зцілення Спасителем 10 прокажених (Лк. 17: 12-19).

Блаженніший владика підкреслив, що причина людських хвороб — наші гріхи, і що, хворіючи і душею, і тілом, ми маємо звертатися до Бога, і «Він зцілить нас».

Однак є дві молитви: одна правильна, а інша — хибна.

«Правильна молитва: “Господи, помилуй мене!”. Тоді Господь зцілює і від гріхів, і від хвороби як наслідку наших гріхів. Якщо ж ми говоримо: “Господи, дай мені здоров’я!”, — а на гріхи не звертаємо уваги, то Господь може дати нам здоров’я, але гріхи залишаться, і в будь-який час це може викликати іншу хворобу», — пояснив Його Блаженство.

Саме тому, як зауважив Предстоятель, коли ми хворіємо, потрібно говорити: «Господи, прости мене грішного і зціли мене!». «Тоді Господь зцілить і нашу душу, і наше тіло», — резюмував Архіпастир.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3576

Залишити відповідь