Предстоятель: Господь дає нам випити чашу скорботи, і ми зі смиренням і вдячністю Богу випиваємо її

Віримо, що, незважаючи на всі відпущені нам випробування, Церква Христова буде непорушною навіки і врата пекла не здолають Її.

Про це Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій сказав у подячному посланні Першоієрарху Руської Православної Церкви Закордоном Митрополиту Східно-Американському і Нью-Йоркському Іларіону, опублікованому на сайті РПЦЗ 24 грудня 2018 року. Предстоятель УПЦ подякував за молитви і підтримку, висловлені в Посланні Архієрейського Синоду РПЦз, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Свята канонічна Українська Православна Церква і боголюбивий український народ переживає один із найскладніших періодів у своїй історії. На превеликий жаль, в результаті безперервних воєнних дій на Сході України, постійної загрози прийняття Верховною Радою України цілої низки антицерковних законів і особливо внаслідок антиканонічного втручання Константинопольського патріархату у внутрішнє життя нашої святої Української Православної Церкви, в релігійному житті України утворився певний духовний хаос, в якому порушуються права не тільки релігійної свободи, але і конституційні права наших вірних», – зазначив Предстоятель УПЦ.

Він зокрема також сказав: «Ваша особлива любов у Христі і духовне співпереживання зігрівають наші серця і зміцнюють в надії на Боже милосердя».

При цьому Блаженніший владика підкреслив, що «ми з вдячністю Богу переносимо все, що Господь нам посилає».

«Господь дає нам випити чашу скорботи, і ми зі смиренням і вдячністю Богу випиваємо її. Віримо, що, незважаючи на всі відпущені нам випробування, Церква Христова буде непорушною навіки і врата пекла не здолають Її», — переконаний Архіпастир.

На завершення у своєму посланні Його Блаженство попросив Митрополита Іларіона і в майбутньому «не залишати свої гарячі молитви про канонічну Українську Православну Церкву та її вірних чад, за мир в Українській державі, а також за примноження любові в серцях українців».

Синод Руської Православної Церкви Закордоном, який пройшов 6-10 грудня, заявив про повну підтримку Блаженнішого Митрополита Онуфрія, кліру і пастви УПЦ. Архієреї РПЦЗ зазначили, що претензії Константинопольської Патріархії на всесвітню юрисдикцію становлять нову загрозу для Христової Церкви.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Фото СПЖ

Просмотров: 2144

Залишити відповідь