На Одещині скоєно чергову наругу над храмом УПЦ

У ніч на 26 грудня 2018 року невідомі влаштували погром, вкрали пожертви і осквернили церковне приміщення храму на честь св. вмч. Димитрія Солунського у селі Семенівка Білгород-Дністровського району. Про це написалаи на своїй сторінці у Facebook депутат Одеської обласної ради Ірина Коваліш, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

«Напередодні місцеві парафіяни разом із настоятелем цього збудованого на честь Святого Димитрія храму протоієреєм Андрієм прикрашали приміщення до новорічних та різдвяних свят», — написала депутат.

За її словами, це вже далеко не перший напад на храм УПЦ у с.Семенівка Білгород-Дністровського району, лише за останні чотири-п’ять років було п’ять таких прикрих випадків. Однак жодного разу вандали не були знайдені і покарані.

«Сьогодні багато говориться про релігію, Церкву, віру… Мільйони українців, які ледве зводять кінці з кінцями, зомбовані автокефальністю. Я ж, дивлячись на такі фото безчинства в храмі, згадую слова великого Булгакова про розруху в головах і розумію, що моральне каліцтво і злиденність душі перейменуванням УПЦ в РПЦ не лікується», — прокоментувала депутат Одеської облради осквернення храму Одеської єпархії УПЦ.

Нагадаємо, що раніше в прес-службі Одеської єпархії звертали увагу громадськості на тенденцію наруги над храмами Української Православної Церкви, що в останні три роки набула систематичного характеру. Попри це за весь цей час, а було пограбовано понад 50 храмів, жоден зловмисник не був покараний за скоєні наруги над православними святинями.

Крім того, рік тому представники ОБСЄ вже висловили серйозну заклопотаність з приводу пограбувань та наруги над православними святинями на Одещині. 

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1413

Залишити відповідь