Константинопольський Патріархат бере участь у боротьбі влади з Українською Православною Церквою — Предстоятель

Архіпастир порівняв сучасні часи з богоборчим періодом репресій 100-річної давнини.  

Найболючішим моментом боротьби проти Української Православної Церкви в наші дні Блаженніший Митрополит Онуфрій назвав участь братів по вірі з Константинопольського Патріархату. Про це Предстоятель сказав під час своєї доповіді на Єпархіальних зборах духовенства Київської єпархії, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Символічно, що цьогоріч ми згадуємо, як 100 років тому розпочалися репресії духовенства та мирян Святої Церкви з боку атеїстичної влади. Здавалось би, що ці криваві роки історії ніколи більше не повторяться на нашій землі, — зазначив Його Блаженство. — Проте, ворог людського спасіння щоразу вигадує нові форми боротьби з істинною Церквою Христовою».

Він підкреслив, що «ми живемо під загрозою прийняття українським парламентом відверто антицерковних законів, спрямованих на знищення Української Православної Церкви – Церкви українського народу з тисячолітньою історією».

«Ще болючішим для нас, православних, є те, що боротьба проти нашої Церкви ведеться за допомогою Константинопольського Патріархату — наших одновірців, братів по вірі», — констатував Блаженніший владика.

З повним текстом Доповіді керуючого Київською єпархією УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія на річних Єпархіальних зборах можна ознайомитися на нашому сайті за посиланням.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3080

Залишити відповідь