Те, що проголошується об’єднуючим, насправді роз’єднує і дискримінує — митрополит Іоасаф про сьогодення (відео)

«Усе, що відбувається нині в Україні щодо церковного питання, лежить виключно у політичній площині і до вірних чад Церкви не має жодного відношення».

Митрополит Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф закликав у своєму відеозверненні до віруючих України, опублікованому 27 грудня 2018 року на YouTube-каналі Кіровоградської єпархії УПЦ, молитися і бути твердими у своїй вірі, а також триматися канонічної Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Митрополит Іоасаф нагадав, що Церква Христова в усі віки переживала гоніння та утиски, і ХХ та ХХІ століття не стали вийнятком. Однак, як підкреслив владика, наша канонічна Церква — «Церква мучеників і сповідників, тому ніякі життєві випробовування не здатні похитнути нашої Церкви».

«Під приводами нібито для блага і миру в нашій країні відбувається безпрецедентне явище: біле оголошується чорним, а чорне — білим, справжнє називається сурогатом, рідне оголошується чужим, чуже — довгоочікуваним і корисним, те, що проголошується об’єднуючим, — роз’єднує, те, що нібито обіцяє свободу, — обмежує, притискує, дискримінує і принижує. Той, хто покликаний бути хранителем закону, сам його порушує, хто закликає триматися канону, сам порушє його, грубо нехтує ним… Як можна назвати Божим те, що спрямоване проти Божого і Бога?! », — зазначив митрополит Іоасаф.

Владика також зауважив, що «Церква Христова молиться, а не проклинає». Він додав: «Це Її відмінність, це Її істинність, а Істина, як відомо, завжди гнана. Церква не залежить ані від підтримки сильних світу цього, ані від первенствуючих світу церковного. Тому що Істина — це Христос, а закони, якими Господь керує Церквою, не людські закони, а Божественні».

Керуючий архієрей Кіровоградською єпархією переконаний, що все, що відбувається в Україні щодо церковних питань, «лежить виключно в політичній площині і до вірних чад Церкви не має жодного відношення».

«Українська Православна Церква була, є і буде спасительною Церквою. І я, як архієерей, закликаю вас до молитви, бути твердими і непохитними у своїй вірі… Будемо зберігати церковну єдність і триматися канонічної Святої Української Православної Церкви, якою керує Сам Господь, та підтримувати Її Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія», — закликав владика.

Просмотров: 581

Залишити відповідь