На Волині священик УПЦ звершив чин похорону захисника України

Також в єпархіях Української Православної Церкви моляться за упокій воїнів-інтернаціоналістів.

27 грудня 2018 року в селі Кульчин Ківерцівського району Волинської області прощались з учасником АТО, бійцем батальйону територіальної оборони «Волинь» та 14-ї окремої механізованої бригади Ігорем Скорупським, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Волинської єпархії.

Чоловік пішов із життя внаслідок хвороби – запалення легень.

Чин похорону звершив настоятель місцевого Свято-Георгіївського храму Ківерцівського благочиння священик Олександр Шмигаль.

На похорон Ігоря Скорупського зібралися його родичі, побратими, односельчани. У воїна залишились дружина та двоє дітей.

Також цими днями в єпархіях УПЦ моляться за упокій воїнів-афганців.

25 грудня митрополит Запорізький і Мелітопольський Лука звершив заупокійну літію за душами загиблих під час військового конфлікту на території Демократичної республіки Афганістан (1979-1989 рр.), а також поклав квіти до меморіалу воїнамінтернаціоналістам.

За словами Запорізького митрополита, війна в Афганістані повинна нагадувати всім нині сущим, і перш за все політикам всіх рангів, що немає нічого ціннішого за людське життя, дитячий сміхмирне і світле небо над головою. Також владика побажав милості Божої і Божого благословення матерям, батькам, дружинам загиблих героїв та їх однополчанам.

Того ж дня, з благословення Предстоятеля УПЦ, благочинний Голосіївського благочиння звершив заупокійну літію біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам у Голосіївському районі м.Києва.

У своєму слові протоієрей Павел Кирилов зазначив: «Людська пам’ять буває дуже короткою, вже наші онуки забудуть про ті страшні події, про подвиги солдатів у тій війні. Але Церква Христова завжди пам’ятає героїв, які поклали душу свою за своїх ближніх і до кінця виконали свій військовий обов’язок, молиться за здоров’я живих та за упокій душ загиблих”.

27 грудня, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, у Свято-Покровському кафедральному храмі м. Луцька відбулася панахида за загиблими воїнами-інтернаціоналістами, котрі воювали в Афганістані.

Панахиду очолив настоятель Свято-Покровського храму архімандрит Афанасій (Герман), котрому співслужили клірики храму. Разом із духовенством до храму прийшли ветерани війни в Афганістані та родичі воїнів-афганців, які щороку згадують своїх полеглих побратимів та близьких.

Просмотров: 269

Залишити відповідь