Міністр МВС побачив небезпеку в створенні ПЦУ та пообіцяв не допустити силового протистояння навколо церковного питання

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає церковне питання можливим чинником дестабілізації перед виборами і запевняє, що не дозволить застосувати силові варіанти та провокації. Про це глава МВС сказав в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

“Наша сьогоднішня міжцерковна ситуація може бути ще одним чинником дестабілізації, який я бачу можливим у контексті виборів”, – зазначив А. Аваков

Він наголосив, що вбачає у створенні “Української помісної церкви”, окрім іншого, потенційну небезпеку, “адже політики можуть цим спекулювати і розпалювати вогонь ворожнечі”.

“У цій ситуації ми не можемо дозволити нашим ворогам із цього складного процесу зробити для нас проблему. Це відповідальність обох сторін, зокрема, церков, що беруть участь у цьому процесі. Одні не повинні форсувати процес і залучати до нього радикальні екстремістські сили, а інші мають розуміти об’єктивність процесу”, — зазначив А.Аваков.

Він звернув увагу на те, що силові варіанти в цьому питанні неприпустимі. “Я нікому не дозволю втручатися в міжпарафіяльні стосунки і шукати тут приводів для дестабілізації”, – підсумував міністр.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3715

Залишити відповідь