Представники ОБСЄ ознайомилися з обставинами пожеж храмів Білоцерківської єпархії

28 грудня 2018 року, у зв’язку з пожежами двох церков Білоцерківської єпархії УПЦ, що сталися у грудні цього року, Білу Церкву відвідали співробітники Організації з безпеки та співробітництва в Європі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Білоцерківської єпархії. 

Представник ОБСЄ Фернандо Ерера Інараха ознайомився з ситуацією, пов’язаною з пожежами храмів, та у супроводі голови Адміністративної служби єпархії протоієрея Валерія Яблонського побував на місці пожежі храму в ім’я Архістратига Михаїла у м. Білій Церкві (у Гайку). Він оглянув місце згарища та переглянув відеоматеріали з дня пожежі, на яких зафіксовані особи, котрі в момент загоряння церкви знаходились біля неї.

Представник Місії також ознайомився з обставинами підпалу Свято-Троїцького храму у м. Ржищеві.

Нагадаємо, що підпал Свято-Троїцького храму в м. Ржищів Київської області (Білоцерківська єпархія УПЦ), у результаті чого повністю згоріли двері та пошкоджено розписи храму, стався 9 грудня цього року. За попередньою інформацією слідчого, відкрито кримінальне провадження за статтями «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки» і «Підпал». Разом із тим, як розповідав клірика храму УПЦ ієрей Георгій Гичка, працівники поліції прибули на місце події вже із запізненням і поставилися до події з упередженням: «Поліцію більш цікавили не свідчення свідків та особа підозрюваного, а те, якого ми патріархату». 

А в ніч з 18 на 19 грудня у Білій Церкві (у Гайку) згоріло тимчасове приміщення храму на честь Архістратига Михаїла. Щодо цієї пожежі храму УПЦ поки що в правоохоронних органах не можуть точно сказати, що стало його причиною — навмисний підпал чи випадкове загорання, яке стало прикрим співпадінням у часі з тими подіями, які сьогодні відбуваються навколо церковного питання в Україні.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 418

Залишити відповідь