«Слово Предстоятеля»: Важливо жити праведно, щоб із радістю зустріти Різдво Христове (відео)

В ефірі телеканалу «Інтер» вийшов десятий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Блаженніший Митрополит Онуфрій підкреслив, що ми наближаємося до великого свята — Різдва Христового — і нині «вшановуємо пам’ять тих праотців, які передали нам тінь Христа: пророк Даниїл і святі отроки Ананія, Азарія і Мисаїл».

Предстоятель описав життєвий подвиг цих святих праотців і особливо зупинився на одному з перших пророцтв святого пророка Даниїла — про пришестя у світ Христа Месії.

Зокрема Даниїл розтлумачив царю Навуходоносору його дивний сон про великого ідола з золота і срібла. «Значення твого сновидіння таке. Золота голова — це ти, цар, із твоїм могутнім царством, срібні руки — це той цар, який прийде після тебе, він буде не такий блискавичний і могутній, як ти. Далі буде царство мідяне, потім буде царство залізне, потім буде царство, подібне до заліза і до глини… А той, камінь, що відірвався і вдарив істукана, — це Христос, Який прийде на землю і зруйнує всі царства земні, Який принесе із Собою Царство вічне», — навів слова пророка Предстоятель.

Блаженніший владика нагадав про пришестя Христа у світ і про Суд Божий та побажав усім жити на землі праведно, себто за Божественними заповідями.

«Нехай молитвами всіх праотців Господь допомагає нам жити праведно на землі і в радості зустріти світлий празник Христового Різдва», — сказав Архіпастир.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1096

Залишити відповідь