Поліція повернула вкрадені в храмі УПЦ мощі вмч. Георгія Побідоносця

Як стало відомо, чоловік, котрий 31 грудня 2018 року вкрав із Свято-Покровського храму м. Добропілля Донецької області шкатулку з мощами вмч. Георгія Побідоносця, зайшов до храму у стані алкогольного сп’яніння помолитися і сповідатися, однак поцупив святі мощі. Поліція знайшла крадія та відкрила кримінальне провадження, разом із тим, як прокоментував ситуацію настоятель храму протоієрей Феодор Іващук, судовий позов подавати проти зловмисника не буде. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Горлівської єпархії.

Зокрема молодий чоловік, зайшовши до храму о 16:00, попросив покликати священика, щоб сповідатися. Співробітниця храму сказала йому, що настоятель незабаром прийде, проте невідомий почав вимагати, щоб вона здійснила Таїнство. Жінка пояснила йому, що це неможливо. Потім чоловік попрямував до ікон і згодом вийшов із церкви. Працівниця храму пішла протерти ікони від пилу і побачила, що шкатулка з мощами святого Георгія Побідоносця зникла.

Настоятель храму протоієрей Феодор Іващук відразу звернувся до поліції. Через деякий час співробітники правоохоронних органів приїхали на місце злочину і допитали свідків.

Як уже повідомлялося, вже за дві години було встановлено, хто скоїв злочин.

Настоятель храму прокоментував, що не буде подавати на крадія судовий позов, сказавши: «Господь для нього суд». Поліція ж стосовно злочинця відкрила кримінальне провадження за ст. 297 «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого» Кримінального кодексу України.

28-річний житель Добропілля, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, пояснив свій вчинок тим, що «ці реліквії мають чудодійну силу», і тому хотів мати їх вдома.

Як нагадали в єпархіальній прес-службі, свій злочин чоловік скоїв саме в день пам’яті мч. Воніфатія і прав. Аглаїди, історія святості яких почалася з бажання отримати мощі християнських мучеників, тому не полишають надії, що злодія з Добропілля Господь приведе до покаяння.

Нагадаємо, що, як повідомляла прес-служба Добропільського відділення поліції, мощі великомученика Георгія Побідоносця, здобуті злочинним шляхом, були вилучені в якості речових доказів. Нині поліція повернула святі мощі до храму.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 719

Залишити відповідь