Як готуються до Різдва Христового хори Почаївської Лаври — фоторепортаж (+відео)

Уже традиційно святковий фестиваль Різдвяних колядок у Свято-Усенській Почаївській Лаврі, з благословення намісника обителі митрополита Почаївського Володимира, відбудеться 9 січня 2019 року в Преображенському соборі. Лаврські хори з усією старанністю готуються до свята Різдва, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Почаївської Лаври. 

Зокрема хори Почаївської Лаври проводять співанки, під час яких вивчають нові піснеспіви та колядки, також доводять до досконалості вже вивчені раніше, і цим самим передається досвід лаврського співу від старшої братії до молодшої.

«Свято Різдва Христового неможливо уявити без церковного співу та колядок, в яких прославляється пришестя Спасителя у світ. Спів – це невід’ємний елемент православного богослужіння», — зазначають в обителі.

Слід зауважити, що в Лаврському богослужінні, бере участь великий чоловічий Лаврський і семінарський хор, який теж відповідним чином готується до цього великого торжества, аби, як відзначили в обителі, «в день народження нашого Спасителя, немов ангельськими голосами, разом із братським хором прославити велику тайну нашого спасіння».

Братія Лаври також запрошує всіх бажаючих разом помолитися на святковому Богослужінні на честь народження Богонемовляти.

Нагадаємо, що у фестивалі Різдвяних колядок візьмуть участь дитячі та дорослі хорові колективи з різних храмів Української Православної Церкви. Фестивалі колядок пройдуть у Києво-Печерській, Почаївській і Святогірській Лаврах. 

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1255

Залишити відповідь