На богослужіння розкольників на Волині потужним адмінресурсом звозять масовку (документи, відео)

11 січня 2019 року Президент України здійснить візит до Волинської області, де зокрема відвідає кафедральний собор Святої Трійці у м.Луцьк (колишній УПЦ КП), «святково-обрядове дійство “Три празники в гості”» і церкву Іоанна Богослова Луцького державного історико-культурного заповідника та проведе низку зустрічей із правоохоронцями — «у рамках роз’яснювальної роботи щодо переходу церковних парафій у ПЦУ». Про це написав на своїй сторінці у Facebook журналіст Олександр Дубінський, назвавши поїздку «томос-туром», і виклав документи з подробицями візиту, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Зокрема в дорученні про підготовку до візиту Президента П.Порошенка на Волинь голова Волинської обласної державної адміністрації О.Савченко вимагає від очільників районних держадміністрацій звезти з 16 районів по 10 учасників на зустріч Президента з активом області у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка, тобто загалом — 160 осіб, та 2 тисячі 420 громадян для участі у «святково-обрядовому дійстві “Три празники в гості”».

Причому в документі підкреслюється, що голови райдержадміністрацій мають «організувати та здійснити контроль явки делегацій із районів області на заходи 11 січня 2019 року» згідно з вищезазначеними вимогами.

Окрім того, списки осіб-учасників мають бути сформовані з «числа місцевої культурної та політичної еліти, учасників АТО, депутатів місцевих рад».

Також глави районних держадміністрацій повинні забезпечити делегації транспортом.

«Це сумно і страшно. Тому що за вітриною “томосів”, прагнень в НАТО і безвізів, ми реставрували сумовитий совок, за який готові проголосувати 10% наших співгромадян», — підсумував О.Дубінський.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2856

1 коментар

  1. Причем здесь Президент Украины и Церковь вообще!?Этот т.н. гарант пусть вначале почитает Конституцию Украины. Он как был комсомолистом, так им и остался.

Залишити відповідь