«Правий сектор» готує цілу низку провокацій біля кафедральних соборів УПЦ

5 січня 2019 року, відразу після того, як у Стамбулі патріарх Варфоломій підписав томос новоутворенній «Православній церкві в Україні», радикали з «Правого сектору» розмістили ряд анонсів про організацію ними провокацій біля кафедральних соборів Української Православної Церкви 6 січня. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ вже писав про те, що праворадикали закликають жителів Чернігова примушувати вірян УПЦ переходити до нового «церковного об’єднання». Оголошення такого ж змісту з’явилося на сторінках у фейсбук Сумського, Тернопільського, Львівського, Рівненського, Вінницького осередків «ПС».

«Ми хочемо, аби кожен православний вірянин перейшов до Православної Церкви України та відроджував національну самобутність», — йдеться у повідомленнях. При цьому зводиться черговий наклеп на канонічну УПЦ. Називаючи Її «Московською», представники «Правого сектору» закликають переходити до «Української Церкви».

«Переконувати» парафіян обіцяють у формі «відкритого діалогу»: Спасо-Преображенського собору УПЦ міста Суми, за адресою вул. Соборна, 31-А — о 9.00, Свято-Воскресенського кафедрального собору м. Рівне — о 9:00, Кафедрального собору Віри, Надії, Любові і матері їх Софії у м.Тернополі за адресою: вулиця Є. Коновальця, 1 — о 09:30, Свято-Георгіївської церкви, за адресою: м. Львів, вул. Короленка, 3 — о 9:30, Хресто-Воздвиженського храму міста Вінниця, за адресою Келецька 59а — о 14:00.

Праворадикали запрошують до висвітлення своїх провокацій і представників ЗМІ.

При цьому паралельно з даними анонсами на сайті «Правого сектору» повідомили: «на час Різдвяних свят не плануємо жодних дій відносно пастви РПЦ в Україні та насельників монастирів при наших Лаврах».

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 4856

Залишити відповідь